Összefoglaló

2024.04.09. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 9.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

2023. december 1-je óta a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház II. sz. Belgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa dr. Wórum Endre belgyógyász, nefrológus, hypertonológus, obezitológus, orvos-közgazdász. A terep számára nem új, kisebb megszakításokkal 1998 óta az osztály csapatának szerves tagja, a nefrológiai szakambulancia és az obezitológiai szakrendelések vezetője – olvasható a kórház közösségi oldalán megjelent közleményében.

hírek, összefoglaló
Példaértékű a civil összefogás Kecskeméten
Fotó: Horváth Péter

Kedden 18. alkalommal rendezték meg a Civil Fórumot a Városi Civil Kerekasztal szervezésében a kecskeméti városháza dísztermében, ahol a megyeszékhely civil szervezeteinek képviselői találkoztak. A találkozón a soros elnök beszámolt a Kerekasztal és a szakkerekasztalok 2023-as munkájáról.

A Kecskeméti Református Gimnázium végzős diákja, Hegedűs Márton az OKTV-n Kémia I. kategóriában 3. helyezést ért el. A 18 éves tehetséget kémiából már régóta az ország legjobbjai között jegyzik. Nagy álma, hogy kutató vegyész legyen.

Közösségi virágültetést szervezett a hétvégére a szabadszállási önkormányzat. Az akcióban közel száz önkéntes vett részt.

Április 10., szerda és május 10. között az Irinyi út földes szakaszán, azaz a Károly Róbert körúttól a Domby Lajos utcáig földút-stabilizálási munkát végez a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ) – tájékoztattak közleményükben.

Árokba csúszott egy személyautó a 44-es főút 11-es kilométerénél, Nyárlőrinc és Kecskemét között.

Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! címmel hétfőn kezdődött el a kecskeméti Neumann János Egyetemen a Nemzetközi Regionális Tudományi Társaság (RSAI) által rendezett 14. Világkongresszus. A részletekről kedden tartottak sajtótájékoztatót a Campuson.

Köszönetet mondott a sok segítségért a család, akiknek a kétszintes háza az elmúlt napokban leégett Kiskunmajsán. Az épület lakhatatlanná vált, egy családtag súlyos égési sérüléseket szenvedett, akit mesterséges altatásban tartanak a kórházban.

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programnak köszönhetően, európai uniós támogatással folytatódhat a Kecskeméti Televízió (KTV) és a vajdasági Pannon TV közös természetvédelmi sorozata, az Ismerd meg – védd meg című program. A magyar-szerb együttműködés célja a közös természeti értékek védelme, megismerésük elősegítése a határ menti régiókban és hasznosításuk népszerűsítése a természettisztelő turizmus keretében. A projekt nyitórendezvényét kedden tartották a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotelben.

Szombaton mindenkit arra buzdítanak Kecskeméten, ha tud, segítsen a hatéves Pataki Olívia családjának, hogy továbbra is finanszírozni tudják halmozottan sérült, fényt látó kislányuk, Olívia gyógykezelését. A jótékonysági sportos megmozdulás Farkas Ágó életmód-tanácsadó és fitneszedző kezdeményezésére indult el, melyhez csatlakozott Szűcs Kata bodyart edző, lélekmentor.

Négy kisfiúval folytatott szexuális viszonyt egy egyházi szolgálatban álló férfi, az üggyel kapcsolatban megszólalt a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában