Civil Fórum

2024.04.09. 17:06

Példaértékű a civil összefogás Kecskeméten – galériával

Kedden 18. alkalommal rendezték meg a Civil Fórumot a Városi Civil Kerekasztal szervezésében a kecskeméti városháza dísztermében, ahol a megyeszékhely civil szervezeteinek képviselői találkoztak. A találkozón a soros elnök beszámolt a Kerekasztal és a szakkerekasztalok 2023-as munkájáról.

Horváth Péter

Lévai Jánosné tanácsnok köszöntőjében kiemelte, hogy önkéntesként dolgozni a közjóért, értéket teremteni a köz javára: ezt jelenti civilként dolgozni. Mint fogalmazott, egy-egy civil szervezetben, egyesületben, alapítványban szoros barátságok, kis közösségek kelnek életre, mely kihat a családi és baráti kapcsolatokra is.

civil, összefogás, városháza
Példaértékű a civil összefogás Kecskeméten
Fotó: Horváth Péter

Lévai Jánosné szerint a civilek az adás öröméért dolgoznak, ebbe tartozik a közös együttlét öröme, a kikapcsolódás, a hit, mely jó érzés annak is, aki adja és annak is, aki kapja. – Kecskeméten elmondhatom, hogy számos kiemelkedően jól működő civil szervezet van a kultúra, az egészségügy, a szociális ágazat, a nyugdíjasok között és a sport területén is. Városunkban a civil összefogás példaértékű – hangsúlyozta  a tanácsnok.

Laczkó-Zsámboki Angéla soros elnök beszámolójában a Kerekasztal tavalyi munkáját összegezte. Elmondta, hogy 2023-ban a folyamatos működés mellett 11 megbeszélést tartottak, aktualizálták  a működési rendet, támogatásért folyamodtak az önkormányzathoz a kiemelt programok megtartásáért, részt vettek a bizottsági munkában és számos médiamegjelenésük volt. Kiemelt rendezvényeik voltak a II. Civil Gála, a XVII. Civil Fórum, részt vettek a Helyi Termék Ünnepen és a XV: Civil Korzón. Az elnök méltatta a tagok kiváló együttműködését.

A rendezvény zárásaként megalakultak a szakkerekasztalok és megválasztották a delegáltakat. Az eseményen a Lakó Sándor Kamarazenekar adott műsort.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában