Adomány átadás

2024.04.29. 17:16

Ultrahangos inhalátort vásároltak a kecskeméti kórháznak a jótékonysági vadászat adományából – galériával

Másfél millió forint gyűlt össze a tavaly december 27-én immár ötödik alkalommal Bács-Kiskun vármegyében megrendezett jótékonysági vadászaton, amit – mint minden évben – a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány és általa a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztálya javára ajánlottak fel a karitatív vadászok. Idén az összegből a kecskeméti gyermekosztály számára 4 darab kórházi ultrahangos inhalátor készüléket vásároltak, amit hétfőn adták át a kórházban.

Horváth Péter

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője  köszöntőjében elmondta, hogy a 2013 óta folyamatosan, az előző évben tizenegyedik alkalommal megrendezett jótékonysági vadászat tavalyi esztendeje rekordév volt, amikor több mint 51 millió forint adomány gyűlt össze országosan, 1000 ember és 300 támogató jóvoltából, amivel 25 intézményt támogattak, és minden esetben a gyermekosztályokhoz jutottak a hiánypótló eszközök. Országszerte 42 helyszínen zajlottak a vadászatok egyidőben.

jótékonysági vadászat, kecskeméti kórház, adomány
Az önzetlen vadászok 4 kórházi ultrahangos inhalátor készüléket vásároltak
Fotó: Bús Csaba

Fejes László arról is beszélt, hogy az elmúlt 11 évben 221 millió forintot juttattak a magyar egészségügybe. Ebből csaknem 400 orvosi eszközt szereztek be a kórházak, és ezek több mint 185 ezer gyermek gyógyításához járultak hozzá. A megyei kórházba pedig 9,1 millió forint érkezett az elmúlt öt évben a jótékonysági vadászatnak köszönhetően. Fejes László azt hangsúlyozta, hogy mindez azt mutatja, hogy a vadászok közössége felelősen gondolkodó társadalmi csoportot jelent, és a nagy összegű adomány tiszta lelkületet tükröz.

Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke hangsúlyozta: a jótékonysági vadászat jó értelemben vett vadászat, ami a vad méltóságának tiszteletén, és a szertartásosságon alapul. Kiemelte azt az értéket, amit a vadászok gyermekek gyógyítása érdekében tett összefogása jelent.

Dr. Gondos Miklós főigazgató elmondta, hogy rajta kívül is a kórház számos orvosa vett részt a vadászaton, és ő is kiemelte az összefogás erejét.

Seres Róbert tájegységi fővadász és Koczka Zoltán, az Országos Vadászkamara megyei szervezetének vezetőjének köszöntője után dr. Tálosi Gyula, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály vezető főorvosa elmondta, hogy a felajánlásából négy darab kórházi ultrahangos inhalátor készüléket vásároltak.  

Az eszköz a légúti betegségben szenvedő csecsemők nyálkahártyájának megnyugtatásában és regenerálásában nagy segítség. 

Az ultrahangos párásító funkció azért hasznos, mert sokkal kisebb részecskéket képes porítani, ami mélyebbre jut az alsó légutakba. Az osztályvezető elmondta, hogy a beszerzés apropóját az adta, hogy idén különösen súlyos, légutakat érintő vírusjárványt tapasztaltak a csecsemők körében. Az időszakban az átlagos évhez képest kétszer nagyobb számban kerültek be csecsemők hörgőcske gyulladással az osztályra, amiért plusz kapacitást is fel kellett szabadítani, hogy elhelyezhessék őket az osztályon.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában