Kecskemét

2024.04.09. 13:50

Jótékonysági sportnapot szerveznek Pataki Olívia gyógykezelése érdekében

Szombaton mindenkit arra buzdítanak Kecskeméten, ha tud, segítsen a hatéves Pataki Olívia családjának, hogy továbbra is finanszírozni tudják halmozottan sérült, fényt látó kislányuk, Olívia gyógykezelését. A jótékonysági sportos megmozdulás Farkas Ágó életmód-tanácsadó és fitneszedző kezdeményezésére indult el, melyhez csatlakozott Szűcs Kata bodyart edző, lélekmentor.

Sebestyén Hajnalka

A kétórás sportdélelőttnek a Messzi István Sportcsarnok ad helyet, a kecskeméti önkormányzat jóvoltából és támogatásával. A rendezvény első részében 10 órától Farkas Ágó tart alakformáló aerobikot. Az egyórás intenzív, dinamikus alakformáló aerobik garantáltan minden testrészt átmozgat. A program második részében 11.15-től Bodyart lesz Szűcs Katával. Az egyórás funkcionális tréning, légzést és a mozgást összehangolva segít megnyugodni, erőt, állóképességet, mozgáskoordinációt fejleszt, tartásjavító hatású, mentális feltöltődést biztosít. 

Pataki Olívia, jótékonyság, gyógyulás
Pataki Olívia és édesanyja, Patakiné Mészáros Edina
Fotó: Beküldött fotó

Ajánlott támogatói ár: 5 ezer forint. A sportdélelőtt bevételét Pataki Olívia gyógykezelésére ajánlják fel teljes egészében az Olívia Szeme Fénye Alapítvány javára. A hölgyek mellett a zenét (DJ Kohut Krisztián), a biztonsági szolgálatot (Fazekas Security Guard Kft.), az egészségügyi biztosítást (Oktomed Bt.), a színpadot (Gábor Audio), a fejmikrofont (Süli-Csontos Ottó), ásványvizet (Lambada presszó) is támogatólag ingyenes ajánlották fel a vállalkozók, hozzájárulva a halmozottan sérült kislány fejlesztésének, gyógytornáinak támogatásához.

Tíz hónappal ezelőtt írtunk először Pataki Olíviáról és családja küzdelméről. Olívia extrém koraszülöttként, a 24. hétre jött a világra ikertestvérével, Dórával együtt. Olívia 5 naposan súlyos agyvérzést szenvedett, aminek következményeképpen halmozottan sérült, csak fényt látó gyermek. Testvére, Dóra ADHD-s, hiperaktív kislány.

Szüleik, Patakiné Mészáros Edina és férje, Pataki Szabolcs hihetetlen szeretetről, erőről és összetartásról adnak tanúbizonyságot. Immár hatodik éve mindent megtesznek annak érdekében, hogy a folyamatos fejlesztéseket biztosítsák a lányoknak, hogy minél teljesebb életet élhessenek. Olívia értelmileg és mozgásban is sérült kislány lett. Dóra sem teljesen egészséges. Erősen gyengénlátó, hiperaktív folyamatos fejlesztésre szorul, de szerencsére ő a kortársaival együtt fejlődik.

A család mindent megtesz a lányok fejlesztéséért, de a szakszerű terápia anyagilag nagyon megterhelő számukra, így létrehozták az Olívia Szeme Fénye Alapítványt, hogy ezt finanszírozni tudják. Először 2023 nyarán rendeztek jótékonysági megmozdulást Olívia gyógykezelésének támogatásáért, akkor a Kiskalász Együttes ajánlotta fel gyermekműsorát. Az édesanya, Edina elmondta: a koncert sokakat megmozgatott. A közel 1,3 millió forintos bevétel 5 hónapon át biztosította Olívia heti gyógytornáinak, fejlesztéseinek, intenzív terápiáinak költségeit. 

Edina örömmel mesélte el, hogy Farkas Ágó, aki harmadik éve segíti saját testi-lelki feltöltődését az edzéseken, felajánlotta: jótékonysági aerobic órát tartana, hogy folytatni tudják a gyógykezeléseket. Hozzá csatlakozott az édesanya egy régi barátja, Szűcs Kata, aki a fizikai megmozdulás mellett egy kis lelki feltöltődést is ajánlana a kislányt támogatók számára. 

A jótékonysági sportos megmozdulás Farkas Ágó életmód-tanácsadó és fitneszedző kezdeményezésére indult el, melyhez csatlakozott Szűcs Kata Bodyart edző, lélekmentor.
Fotó: Beküldött fotók

A család nagyon boldog, és bízik benne, ha nem is akkora összeg, mint a gyermekkoncerten, de néhány százezer forint összegyűlne, hogy folytatni tudják a következő időszakban is Olívia gyógykezelését. A gyógytornászok, gyógypedagógusok, specialisták fantasztikus munkát végeznek, a kislány sokat fejlődött értelmileg, emellett sokkal stabilabban ül és mozog. 

Azoknak is érdemes ellátogatni a jótékonysági sport délelőttre, aki nem szeretne mozogni, hiszen készpénzzel és átutalt összeggel is segítheti a Pataki családot. Olívia Szeme Fénye Alapítvány javára a 10300002-13341103-00014908-as számú bankszámlára fogadják a támogatásokat.

Edina végül elmondta: június 9-én újabb gyermekkoncertet is szerveznek jótékonysági sütivásárral egybekötve.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában