Összefoglaló

2024.04.06. 21:18

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 6.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Fantasztikus hangulat, vicces szituációk, óriási és nyakatekert lépések, sok-sok nevetés. Így jellemezhetnénk a harmadik alkalommal megrendezett Hülye Járás Napját Kecskeméten. Szombat délután a főtéren nagy létszámban jártak hülyén, minden korosztályt képviselve.

Hülye Járás Napja, Kecskemét, szórakozás
Ismét megrendezték a Hülye Járás Napját Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba

Megpördült az úttesten, majd kidöntött három villanyoszlopot egy személyautó az 53-as főút 52-es és 53-as kilométere közötti szakaszon. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. 

Traktornak hajtott, letért az úttestről, majd kerítésnek ütközött egy személyautó Kiskunmajsa külterületén, az 5411-es út 1-es és 2-es kilométere közötti szakaszon.

Bánsági Elza krízistanácsadó, szakpszichológus beszélt a változás természetéről a Hír FM kecskeméti műsorában.

Elgázolt egy embert egy vonat Albertirsa és Ceglédbercel között szombat este.

Kékszív címmel nyílt képzőművészeti kiállítás a Lakiteleki Auti Alapítvány tanulóinak alkotásaiból a Mákvirág Galériában pénteken. Az autizmus világnapjához kapcsolódó tárlaton köszöntőt mondott Lendvainé dr. Erki Mária, a galéria tulajdonosa. A kiállítást Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Auti Alapítvány védnöke nyitotta meg.

Vizi Zalán a HÍR FM kecskeméti adásában Székely Lorand ultrafutóval beszélgetett a hétköznapi szemlélő számára – az elképesztő távok folytán – extrémnek ható sportágáról.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta a „KRESZmentes” sorozatát, melyben olyan videókat tesznek közzé a rendőrség közösségi oldalán, melyeken durva balesetek láthatók.

A dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban rendezték meg a 100 éves Bajai SZC Türr István Technikum ünnepségét. A tanévzáró eseményen jutalomban részesültek az emlékévvel kapcsolatos rendezvények, versenyek legaktívabb tanulói. A rendezvényen részt vett Nyirati Klára polgármester, továbbá a városban található társintézmények vezetői.

Idén újra Daróczi Csaba kapta a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot, amelyet harmadik alkalommal vehetett át a soltvadkerti fotóművész. A Varázslatos Magyarország pályázat szervezői a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében adták át a 2023-as fotópályázatának nagydíját pénteken este, és egyúttal megnyitották idei fotókiállítást is - közölte a szervezet az MTI-vel.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában