Bács-Kiskun

2024.04.06. 15:45

Durva videót közölt a rendőrség: súlyosan megsérült a motoros

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta a „KRESZmentes” sorozatát, melyben olyan videókat tesznek közzé a rendőrség közösségi oldalán, melyeken durva balesetek láthatók.

Tapodi Kálmán

Szombaton egy olyan brutális ütközés felvételét közölték, ahol egy balra kanyarodó autós nem adott elsőbbséget egy motorosnak, aki járművével nekicsapódott a személygépkocsinak és több métert repülve átszaltózott az autó fölött. A baleset során az úttest szélére zuhanó motoros súlyosan megsérült. A rendőrség a motoros szezon kezdetén ismételten felhívta a figyelmet kölcsönös figyelemre az utakon, hiszen elég egy apróbb szabálytalanság ahhoz, hogy megtörténjen a baj. 

baleset, motoros, súlyos sérülés
Súlyosan megsérült a motoros a balesetben
Fotó: Bács-Kiskun vármegyei rendőrség

A kétkerekű járművek tulajdonosainak javasolják, hogy készítsék fel motorjaikat a téli pihenő után a közlekedésben részvételre. Ellenőrizzék a műszaki állapotot és frissítsék fel saját elméleti tudásukat, hiszen néhány hónapos kihagyás után még a rutinos motorosok járműkezelésében is merülhetnek fel hiányosságok, tompulhatnak a reflexek.

A rendőrség tanácsai a motorkerékpárosoknak: 

– Kizárólag kifogástalan műszaki állapotú, és biztonságtechnikailag is megfelelő motorkerékpárral közlekedjenek!

– A közúti közlekedési szabályokat és a sebességhatárokat fokozottan tartsák be (fokozott figyelem például előzés, kanyarodás, egyéb manőverek során)!

– Mindenkor az út-, időjárási-, és látási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

– Viseljenek bukósisakot és megfelelő védőfelszereléseket, amelyek nagymértékben csökkentik a motorosok gerinc-, és végtagsérülésének, valamint baleseti halálnak a kockázatát! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában