Összefoglaló

2024.03.12. 21:05

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 12.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Kecskeméten, a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában rendhagyó énekórákat tartott kedden a Muzsikás Együttes. A szomszédos sportcsarnokban lépett fel a méltán neves zenekar, melynek tagjai először az alsó évfolyamosokat, majd a felsősöket kalauzolta el a zene világába.

hírek, Muzsikás Együttes, összefoglaló
A Muzsikás Együttes énekelt a kecskeméti Szent Imre diákjainak
Fotó: Gulyás Sándor

A Széchenyi 2020 program keretében Bátmonostor Községi Önkormányzat és Szeremle Községi Önkormányzat 3,527 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a „Szeremle szennyvíz-elvezetési agglomeráció szennyvízelvezetése és -tisztítása” elnevezésű, Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében.

Ismét kapcsolódott Fülöpszállás a Nemzeti Művelődési Intézet ASzakkör tudásmegosztó kezdeményezéséhez. A településen három kézműves szakkör indult. A vállalkozó szelleműek a papírfonás, a bútorfestés, a horgolás fortélyait sajátítják el a foglakozások keretében.

Hétfőn is folytatódott a Tündérszépek fotózása, ez alkalommal egy kecskeméti lány, Varga Barbara pózolt a stúdióban.

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és eltiltás hatálya alatti járművezetés vétsége miatt vádat egy férfival szemben. Az elkövetőt ittas járművezetés és eltiltás hatálya alatti vezetés miatt előállítottak a rendőrök, de utána ittas és bódult állapotban ismét autóba ült, és szabálytalan előzésével balesetet okozott.

Több mint kétezren lépték át a sebességhatárokat egy hét alatt.

Kecskemét három véderdejében tartanak a héten lakossági faültetést. 700 darab őshonos facsemetét ültetnek el. A Milliomodik hektár erdőben szerdán, az Izsáki útiban csütörtökön, a katonatelepiben szombaton várják a természetszerető lakókat a jó hangulatú faültetésre.

Az egykori Bácsterv Kft. igazgatója, Dr. Bozsó Ferenc kezdeményezéséből és Szemők Zsuzsa értő szobrászmunkájával emléktábla készült az egykori nagyra becsült kecskeméti főmérnök, Sági Károly tiszteletére.

Varga Katica Magyar Örökség-díjas előadóművész mesélt szenvedélyéről: a zenéről. Számára sosem volt kérdés, hogy ezzel szeretne foglalkozni, hiszen amióta az eszét tudja, mindig is imádott énekelni.

Sokan érdeklődnek a Bácsalmási járásban a területvédelmi önkéntes tartalékos katonai szolgálat iránt – derült ki azon a tájékoztatón, amit a napokban tartottak a helyi művelődési házban a Magyar Honvédség munkatársai.

Kiskőrös Város Kokárdája nevet viseli az a jelkép, amelyet Filus Tibor, Kiskőrös Város Önkormányzatának Kulturális, Turisztikai és Sportbizottságának elnöke tervezett meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában