Jelkép

2024.03.12. 18:35

Kiskőrös saját kokárdát készített az ünnepre

Kiskőrös Város Kokárdája nevet viseli az a jelkép, amelyet Filus Tibor, Kiskőrös Város Önkormányzatának Kulturális, Turisztikai és Sportbizottságának elnöke tervezett meg.

Barta Zsolt

A forradalmár elődök által is hordott trikolór jelkép közepén ott látható Petőfi Sándor arcképe, és a kokárda egyik szárán a felírás: Kiskőrös. A település vezetése az egyedi ötlet mellé állt, adta az elnevezést, és a helyi turinform irodában lehet beszerezni a jelképet. 

Petőfi Sándor, kokárda, jelkép
A város központjában a szülőház előtti új Petőfi szobor mellett ül a kokárda tervezője Filus Tibor
Fotó: Beküldött fotó

Ezt most ingyenesen kapják meg azok a diákok, akik fellépnek a március 15-i műsorban a művelődési házban. A Bem Iskola hatodikosain kívül még a felkészítő tanárok is feltűzhetik Kiskőrös Város Kokárdáját. Rajtuk kívül a város összes elsős diákja − összesen 171-en − is kap kokárdát. Ezek azonban különböznek a várositól, és ezeket az önkormányzat elöljárói tűzik fel a nebulók kabátjaira az ünnep délelőttjén, a főtéren. Filus Tibor ötlete alapján 2022-től kapják meg a legkisebb tanulók ezt a városi ajándékot, hogy mindig emlékezzenek arra, kik ők és hol születtek.

Petőfi Sándor, kokárda, jelkép
Így néz ki Kiskőrös Város Kokárdája
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában