Baon podcast

2024.03.12. 19:40

Varga Katica: A zene minden élethelyzetben segítség – podcast

Varga Katica Magyar Örökség-díjas előadóművész mesélt szenvedélyéről: a zenéről. Számára sosem volt kérdés, hogy ezzel szeretne foglalkozni, hiszen amióta az eszét tudja, mindig is imádott énekelni.

Orosz Fanni Flóra

Az utóbbi időszak mozgalmasan telt Katica számára, hiszen a fellépések mellett még egy különleges látványvilágú videoklipet is forgatott, melynek apropója még a Petőfi 200 Emlékév volt. A dal különlegessége, hogy a populáris vonulat helyett, egy szerelmes Petőfi-verset dolgoztak fel és zenésítettek meg.  

Varga Katica, ének, podcast
Varga Katica énekes 
Fotó: Nikita Nikitin

A beszélgetés alatt egy hosszabb sétát is tettünk a múltban, hiszen Katica elmesélte, hogyan is alakult ki benne a zene szeretete, mikor kezdett el komolyabban foglalkozni az énekléssel. – Én azt vallom, hogy engem a Jóisten a zenélésre teremtett – mesélte Katica.

Megtudhattuk, az, hogy komolyabban is elkezdett foglalkozni a zenével, tulajdonképpen a nagypapájának köszönhető, aki egy kárpátaljai helyi lapban felfedezett egy énekverseny-hirdetést. Katica végül győztesen került ki, ugyanis népdal kategóriában első helyezést ért el. Ott, akkor, abban a pillanatban érezte és tudta, hogy valami elindult az életében. 

A versenynek köszönhetően találkozott Ivaskovics József Magyar Örökség-díjas zeneszerzővel, akivel azóta már számos sikert értek el közösen, többek között a fent említett Petőfi-vers feldolgozáson is együtt dolgoztak.  

Varga Katica, ének, podcast
Varga Katica: A zene minden élethelyzetben segítség
Fotó: Nikita Nikitin

Katica dalaiban versek feldolgozásának segítségével gyakran megjelenik a hazaszeretet, a hit, mely szempontok a mai populáris műfajban sajnos gyakran háttérbe szorulnak. – Mindenkinek a szíve legmélyén ott van, hogy szereti a hazáját – tette hozzá. 

Katica büszkén mesélte eddigi eredményeit, a Credo együttessel való közös munka részleteit és jövőbeni céljait, de a beszélgetés során gyakran felmerült a haza és a zene szeretete, azok ötvözése, amiről még többet lehet megtudni az alábbi felvételen: 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!