Ünnepség

2024.03.12. 16:32

Emléktáblát avattak az egykori kecskeméti főmérnök tiszteletére

Az egykori Bácsterv Kft. igazgatója, Dr. Bozsó Ferenc kezdeményezéséből és Szemők Zsuzsa értő szobrászmunkájával emléktábla készült az egykori nagyra becsült kecskeméti főmérnök, Sági Károly tiszteletére.

Orosz Fanni Flóra

Sági Károly (1929-2017) okleveles és gyémántdiplomás építészmérnök, aki évtizedeken keresztül volt a Bács Kiskun Megyei Tervező Vállalat főmérnöke, munkássága tiszteletére emléktáblát avattak kedden Kecskeméten, a mai Földhivatal homlokzatán. 

emléktábla avatás, ünnepség
Emléktáblát avattak az egykori kecskeméti főmérnök tiszteletére
Fotó: Orosz Fanni Flóra

Sági Károly építész-főmérnöki tevékenységével nagyban hozzájárult Kecskemét és Bács-Kiskun megye építészeti fejlődéséhez. Vezetésével tervezték meg többek között a Kecskeméti Városi Sportliget és régi Széktói Stadion, a köztemető, illetve a kiskunmajsai művelődési ház. Továbbá számos családnak okozott örömet otthonaik megtervezésével, ahol több generáció óta még a mai napig is élik életüket. 

emléktábla avatás, ünnepség
Fotó: Orosz Fanni Flóra

Az emlékező ünnepségen dr. Bozsó Ferenc, a Bácsterv egykori igazgatója mondott beszédet, aki kedves szavakkal emlékezett vissza a néhai főmérnökre: − Egy vidám, kedves ember volt, aki gyakran cipelt magával furulyát is, és volt, úgy, hogy a folyosón is játszott – meleg szívvel emlékezett vissza dr. Bozsó Ferenc a közös mindennapokra.

Az emlékező ünnepség végén Sági Károly tiszteletére énekszóval tisztelgett a Kodály Kórus, melynek örökös elnöke volt az egykori főépítész. 

emléktábla avatás, ünnepség
Fotó: Orosz Fanni Flóra

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában