Összefoglaló

2024.02.13. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. február 13.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Átadták a kibővített nagykőrösi bölcsődét

Fotó: Bús Csaba

Alig egy éve kezdett el profi steaksütő versenyekre járni a kiskunfélegyházi Tarjányi András, máris az ország, sőt Európa legjobbjai közé küzdötte fel magát. Másik öt versenyzővel együtt ő képviselheti hazánkat márciusban a texasi steaksütő világbajnokságon. Gyorsan felívelő hobbijáról nagy lelkesedéssel mesélt munkatársunknak.

Egymillió forint értékű adománnyal indult Afrikába hétfőn a Szalamandra-csapat. A félegyházi delegáció második alkalommal vesz részt a Budapest–Bamakó ralin. Ezúttal azonban nem csak a jótékonykodás és a kalandvágy fűti a csapatot, hanem annak az időkapszulának az elhelyezése is, amelybe az utókornak hagynak üzenetet.

Szinte saját magát buktatta le második „akciója” után egy budapesti férfi, aki több százezer forintnyi parfümöt akart ellopni egy kecskeméti bevásárlóközpontból.

Az elmúlt két év nagy sikere után a Városi Civil Kerekasztal (VCK) hétfő este ismét megrendezte a Kecskemét is kiállítja című kulturális gálaestet Kecskeméten, a Hírős Agórában.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1874-en lépték át.

A Kecskeméti Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető a lakásukban többször megütötte élettársát, majd miután a nő és nagykorú fia az utcára menekültek előle, magához vette a gáz-riasztó fegyverét és azzal a nyílt utcán 6 lövést adott le a fiú és a fiú – időközben helyszínre érkező – édesapja irányába.

A kecskeméti Kandó csapata nyerte az idei Bács-Kiskun vármegye technikumi és szakgimnáziumi tanulói számára szervezett történelmi versenyt. Hanák Kristóf Pál, Losonczi Marcell és Sági Benő nemcsak győzedelmeskedett, de még a különdíjat is elhozta.

A magyar lakosság döntő többsége védett a kanyaró ellen, mert vagy átesett a betegségen vagy megkapta a védőoltást – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) kedden közleményben az MTI-vel.

Két, egyenként 14 fős csoportszobával bővült a Nagykőrösi Humánszolgáltató Központ Városi Bölcsődéje, melynek kedden tartották ünnepélyes átadóját. A Kárász utcai intézmény így már 100 gyermek befogadására alkalmas. A projekt Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének keretében az Európai Unió és a Magyarország Kormánya több mint 297 millió forintos támogatásából valósult meg.

– A 2019-es cikluskezdés óta – miközben a világjárvány, rezsiemelkedés, válság is nehezítette az önkormányzatok életét – a múlt év végre kevesebb izgalommal telt, a költségvetésünk kiegyensúlyozott – mondta többek között Varga Ferencné polgármester a hétfői közmeghallgatáson.

Idén is a farsangi események kiemelt rendezvénye volt a bátyai faluházban a szombaton megrendezett Rác Préló, amelyre Drago Horvat, a Pécsi Horvát Főkonzulátus főkonzulja is ellátogatott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában