Hírös Agóra

2024.02.13. 13:11

Civil összefogásból született a kecskeméti gálaest – galériával, videóval

Az elmúlt két év nagy sikere után a Városi Civil Kerekasztal (VCK) hétfő este ismét megrendezte a Kecskemét is kiállítja című kulturális gálaestet Kecskeméten, a Hírős Agórában.

Horváth Péter

A szervezők a kecskeméti kulturális élet nagyon széles kínálatából választhattak fellépőket

Fotó: Bús Csaba

A több mint száz szervezetet összefogó VCK a gálaesten immár harmadik éve biztosított lehetőséget kiváló kecskeméti előadók bemutatkozására. A műsort összeállítását a Kecskemét Kultúrájáért Alapítvány végezte, a fellépők köre minden esztendőben a fiataloktól a nyugdíjas korosztályig terjed. 

A közönség hétfő este mások mellett Balog Brigi énekesnőt, a Bolyai János Gimnázium nagy sikert arató musical csoportját és Szekér Annát, a Zeneakadémia utolsó éves operaénekesét láthatta. Bemutatkozott a Kodály Zoltán Vegyeskar, a Hírös Barackvirág Táncsoport és Kovács János magyarnóta énekes is. A könnyűzenei együtteseket a Swing & Gatsby duója (Horváth Antónia és Nagysolymosi Gábor), a Spreading Formation és a Bor’la Bor Együttes képviselte. A gálaesten fényét neves fellépők is emelték: idén elfogadta a díszvendégi felkérést Szilágyi Áron dorombművész, a Kecskeméti Fesztivál Kórus és közkívánatra, Csík János és a Mezzo. 

A produkciók előtt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a műsor előtti köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a szervezők a kecskeméti kulturális élet nagyon széles kínálatából választhattak fellépőket. – Az est fellépői azok, akik hittel és szenvedéllyel járulnak hozzá városunk kulturális életéhez, és akiknek művészi megnyilvánulásai megmutatják, hogy a kultúra mindenki számára elérhető és mindenki számára örömforrást jelent. Egy város kulturális gazdagságának mércéje nem csupán az intézmények száma vagy a nagyszabású rendezvények színvonala, hanem azon közösségek száma és minősége is, amelyek tagjai örömmel és szenvedéllyel ápolják és megosztják a kultúra vonatkozó értékeit velünk – fogalmazott a polgármester, kiemelve, hogy az gálaest a civil összefogásnak köszönhetően valósult meg. Szemereyné Pataki Klaudia mellett dr. Salacz László is az est díszvendégei között szerepelt. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában