Baon podcast

2024.01.20. 16:25

A katonai élet vonzó a fiatalok számára – podcast

Repülni egy Gripennel, kiugrani egy helikopterből azért nagyon más, mint VR szemüvegen keresztül átélni ilyen élethelyzeteket a virtuális térben. A katonai pálya talán ezért is lehet ma vonzó a fiataloknak, mert valódi kihívásokat élhetnek át. Vélekedett Gáldonyi Sándor őrnagy, a Kecskeméti 13. Hadkiegészítő Toborzóiroda vezetője a Hír FM kecskeméti adásában, Vizi Zalán szerkesztő-riporterrel beszélgetve.

Sebestyén Hajnalka

Gáldonyi Sándor őrnagy, a Kecskeméti 13. Hadkiegészítő Toborzóiroda vezetője

Fotó: Kapott fotó

A beszélgetés első részében bemutatta a toborzó iroda feladatait, célkitűzéseit, összegezte a 2023-as év eredményeit. 

Fő céljuk továbbra is a magyar honvédség népszerűsítése, a személyi állomány gyarapítása. Számos programot is szerveztek ennek jegyében. Gáldonyi Sándor kiemelte többek között a fekvenyomó versenyüket és az adventi koncertjüket, ahol katonazenekar játszott, de lazább stílusú dalokat, filmzenéket. Mindkét rendezvénynek nagy sikere volt. 

Végül mesélt az őrnagy saját indíttatásáról, hogyan került a katonai pályára. Ennek kapcsán jegyezte meg, hogy a katonai pályán a fiatalok nemcsak a virtuális térben kaphatnak képet a katona életről, a fegyverekről, az adrenalin növelő helyzetről.

További részletekért hallgassa meg az interjút!

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában