Dagadtak az izmok

2023.12.06. 17:54

Országos rendezvénnyé nőtte ki magát a kecskeméti fekvenyomó kupa – videóval, galériával

Idén harmadik alkalommal rendezte meg a kecskeméti 13. Hadkiegészítő Toborzó Iroda és a Gáspár András Technikum a középiskolásoknak a Mikulás Fekvenyomó Kupát szerdán, az iskola tornacsarnokában. Gáldonyi Sándor őrnagy, irodavezető elmondta, hogy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a három éve még próbaképpen megrendezett sportesemény: immár országossá terebélyesedett, és több mint 130 fiatal nevezett az ország számos településéről.

Horváth Péter

Ebben az évben több mint 130 fiatal nevezett az ország számos településéről

Fotó: Bús Csaba

– Az első évben ötven fővel indultunk, tavaly még többen voltunk, most pedig elértük kapacitásunk határait, hiszen egyéni sportról van szó, és 130 fiatalnak kell kinyomnia a súlyt, több fordulóban. Szájhagyomány útján terjedt el, hogy milyen jó hangulatú a verseny, a korábbi indulók vitték a jó hírét országosan – mondta Gáldonyi Sándor őrnagy, a kecskeméti toborzó iroda vezetője.  Nem csak a járásból, és Bács-Kiskunból érkeztek középiskolás versenyzők, hanem Kecskemét, Kiskunhalas és Baja mellett többek között Debrecenből, Jászberényből, Szolnokról, és Ceglédről is neveztek fiatal erőemelők, összesen 20 iskolát képviselve. Nem kizárólag kadétok érkeztek a megméretésre, hanem más iskolák diákjai is, akik szintén nagyon felkészültek voltak, évről évre egyre jobb teljesítmény nyújtanak a nevezők.

Fiúk és lányok is indultak a fekvenyomón, nemenként, súly és életkor alapján különböző kategóriában nevezhettek. A zsűri a testsúly és a legmagasabb emelt súly arányszáma alapján állapította meg a helyezéseket. Az abszolút győzelemért járó kupa Bács-Kiskunban maradt, Györgyi Adrián, a Kiskunhalasi Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola diákja 155 kilót nyomott ki, ami testsúlyának több mint kétszerese.

Gáldonyi Sándor kiemelte, hogy fő céljuk az volt, hogy a kadétok összemérjék az erejüket a más nem kadét iskolákból jövő fiatalokkal, emellett összekovácsolódjanak, beszélgessenek, élményeket cseréljenek és jól érezzék magukat.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!