Kecskemét

2023.08.25. 09:20

Bagossy Brothers Company koncertezett a Hírös Hét Fesztiválon – galériával

Csütörtök este újra megtelt Kecskemét főtere, a Hírös Hét Fesztivál színpadán a Bagossy Brothers Company adott koncertet.

Sebestyén Hajnalka

A Bagossy Brothers lépett fel

Fotó: Bús Csaba

A 89. Hírös Hét Fesztivál szerdán vette kezdetét, de a hozzá kapcsolódó Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás már kedden. Így az elmúlt napokban megtelt közönséggel a patinás Főtér.

A Hírös Hét Fesztivált ettől az évtől már a Hírös Agóra Kulturális Központ szervezi, a szombatig tartó, hagyományos értékeket is éltető rendezvényen minden nap nívós előadók szórakoztatják az érdeklődőket, miközben kora este, illetve hétvégén egész nap tartalmas és változatos programok érik egymást. A fesztivált a vásári és gasztro forgatag teszi teljessé.

Csütörtökön este a Bagossy Brothers Company adott koncertet.  

További programok péntektől vasárnapig

Pénteken a Romkertben 16 és 20 óra között az Agórafalva játékokkal, bábműsorral, kisállat show-val várja a gyerekeket. A városháza díszudvarában 18 órakor „Gördülj útra gyümölcs”  címmel versudvar nyílik. A főtéri nagyszínpadon 20 órakor Pásztor László – Jakab György – Hatvani Emese – Böhm György – Korcsmáros György: Szép nyári nap címmel Neoton musicalek csendülnek fel. 

Szombaton a Romkertben 16 és 20 között ismét várják a család legkisebb tagjait az Agórafalván, bábjátékkal és különböző játékokkal. A városháza díszudvarán 17 órakor kezdődik a Múltidéző kézírások című beszélgetés W. Barna Erika  grafológussal, kézíráskutatóval, akivel Kriskó János beszélget. 

A főtéren 18 órakor BMX Flatland x Freestyle Foci Show lesz. Két modern, utcai sportág találkozásából jött létre ez az egyedi extrém show. 18.45-kor Kincskereső kisködmön címmel Lackfi János dalszövegeivel az Apnoé zenekar lép fel. 20 órakor pedig István, a király című rockopera látható. 

Vasárnap már 14 órától várja a kicsiket a Romkertben az Agórafalva, egészen 20 óráig. A főtéren 15 órakor kezdődik Kecskemét szíve-java, azaz a tánciskolák gálája. Fellépnek: Grapevine Tánciskola, TST Dance Stúdió, Step & Go Táncklub, Falloway Táncegyesület, Turpinszky Balett Iskola, L-Dance Group, First Step Dance Club, Fallaway Tánc és Szabadidős Egyesület, Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola mazsorett csoport

Ugyanitt 15 és 20 óra között Hírös mesterek, mesterségek című programon Takács István fazekasmester sütő - főző és kemencés edényeit mutatja be. 17.30-kor kezdőik a Kecskemét szíve-java gála. Fellép: Kecskeméti Szimfonikus Kamarazenekara, a Vidák-Nagy alkotócsoport divatbemutatóval, lesz egy flashmob Kálmán Lajos népzenekutatóra, népdalgyűjtőre emlékezve. Látható még a Csörömpölők Együttes, a Kecskemét City Balett – KTE (focisták) performansza, a Kecskemét Táncegyüttes koreográfiája élő népzenéve, a Sevi Didgeriloop - Sevecsek Béla élő hangszerekkel támogatott elektronikus zenei előadása és fellép a Penge Benge Jazz Band.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában