Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás

2023.08.23. 11:15

Tizenhat település együtt népszerűsíti a helyi értékeket – galériával, videóval

Gasztrohéttel várja vendégeit a kedden megnyílt Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás a Hírös Hét Fesztiválhoz kapcsolódóan. Az ünnepélyes megnyitót kedden kora este tartották meg Kecskemét Főterén. A rendezvény vasárnapig tart.

Sebestyén Hajnalka

Minden nap más-más települések mutatkoznak be

Fotó: Gulyás Sándor

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 26. éve rendezi meg a népszerű eseményt. A kistérségi települések összefogása révén a kezdetektől nagy figyelmet fordít arra, hogy megismertesse és megszerettesse a helyben megtermelt kiváló minőségű élelmiszereket, valamint az egyedi kézműves termékeket a helyi lakossággal és az érdeklődőkkel. A rendezvény kapcsolódik és része a Hírös Hét Fesztiválnak. 

Az idei kiállításnak a Főtéren a Hírös Forrás szökőkút környéke ad helyet, ahol 16 település mutatkozik be egy-egy standon, illetve a színpadi műsorokon keresztül.

 A rendezvény nagy büszkesége a térségnek, hiszen évről-évre itt mutatják be a mezőgazdaság, élelmiszeripar, dísznövénykertészet és a kézműves ipar remekeit, minőségi termékeit.

A kiállítás megnyitóját megelőzően térségi felvonulást tartottak, majd a színpadon Hamzáné Lakó Judit, az egyesület elnöke köszöntötte elsőként a nagyszámú közönséget. Ezt követően dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg a rendezvényt. Felidézte az egyesület célkitűzését, és kiemelte a térségi kiállítás nyújtotta lehetőségeket. Idei újdonsága a Gasztrohét, melynek keretében a tagtelepülések a saját helyben készült terményeikből készítenek ízletes finomságokat. 

A 16 kiállító település nevében Somogyi Lajos, Ballószög polgármestere mondott köszöntőt. Beszéde elején köszönetet mondott minden kollegának, aki hozzájárult a térségi kiállítás létrejöttéhez mind a 16 településen. Majd hozzátette: a településnek azért nagy lehetőség ez a kiállítás, mert be tudják mutatni mindazt, amit egy év alatt elértek, fejlődtek. A támogatások révén ráadásul számos kiadványt adhattak ki, melyek mindegyike a helyi értékeket népszerűsíti. Végül Basky András, Lajosmizse polgármestere szólt a kiállítók részéről, kiemelve a városuk értékeit. 

A rendezvény további részében kulturális műsor színesítette az estet, majd kezdetét vette a gasztrohét, a közönség ízletes helyi finomságokat fogyaszthatott. 

A vasárnapig tartó rendezvényen minden nap más-más települések mutatkoznak be. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában