Esemény

2023.08.24. 21:29

Ismét jótékony céllal rendezték meg Kecskeméten a Hírös Vacsorát – galériával

A Hírös Vacsorát csütörtök este 15. alkalommal rendezte meg a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a Hírös Hét egyik programjaként. A társasági eseményen a Kecskeméti Csárda munkatársai működtek közre. A vacsorát Kecskemét centrumában a városháza és a nagytemplom mögötti részen rendezték meg.

Barta Zsolt

Közel ezer támogatója volt az idei jótékonysági kamarai rendezvénynek

Fotó: Barta Zsolt

A Hírös Város 655. évfordulóján szervezett eseményre mintegy ezren vettek vacsora-, illetve támogatójegyet. Gaál József megyei kamarai elnök köszöntő beszédében elmondta, hogy a kulináris rendezvény a napokban megnyitott 89. Hírös Hét egyik fontos eseménye. A vacsora hagyományát még 2009-ben indította és közösen a kamara és a Tanyacsárda, ezt a tradíciót vette át mára a Kecskeméti Csárda. Az idén is nagyon sokan támogatták a jótékony célt. A legnagyobb támogató a Mercedes-gyár volt. Eddig 139 fiatal tehetséges, de szerény anyagi háttérrel rendelkező szakmunkás jelöltet támogatott a kamara, ez különösen fontos akkor, amikor a munkaerőhiány jelentős idehaza – mondta az elnök. Majd hozzá tette: az elmúlt évek során közel 6 millió forinttal támogatták a kecskeméti tanulókat. A Kecskeméti Csárda munkatársai az idén, akárcsak tavaly is kitettek magukért. A két menü a következő volt: az egyik egy hagyományos pacalpörkölt köményes burgonyával, savanyúsággal tálalva, míg a másik menü sertéstarja burgundi mártással, savanyított zöldségekkel és grillezett jércemell steak fokhagymás – fűszeres parázsburgonyával. Szemmel láthatólag a második menüt rendelték sokan, ugyanakkor a végeredményt lapzártánkkor még nem tudhattuk, mivel két turnusban – 17.30-kor és 19 órakor – vacsoráztak a vendégek. A baon.hu munkatársának Gaál József elmondta, hogy az idei évzáró kamarai küldöttgyűlésen kapják meg a fiatalok a támogatást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában