Összefoglaló

2023.05.15. 21:04

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 15.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Hét település huszárjai találkoztak Kerekegyházán

Fotó: Gulyás Sándor

Elindult a Petőfi Népe és a baon.hu közös szavazása, melyben a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színészeire/előadóművészeire szavazhat a közönség egészen május 31-én 10 óráig.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége országos küldöttgyűlését Baján tartották az elmúlt hétvégén. Szerte az országból, illetve a Felvidékről és Kárpátaljáról is érkeztek vendégek.

Vármegyei huszár és tüzér katonai hagyományőrző találkozót tartottak a hétvégén Kerekegyházán. Az eseményen hét település képviseltette magát.

Nagyszabású gasztro-kulturális fesztivált tartottak szombaton, Kerekegyházán. A majális legkiemelkedőbb eseménye idén is a bográcsos ételek főzőversenye volt.

A Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál nyitó eseményeként hétfőn mutatták be a Kiskunfélegyháza kincsei című könyvet, amely a város helyi értékeit gyűjti egy csokorba és tárja a nagyközönség elé. A könyv alapján tizenöt tablóból álló vándorkiállítást is készült, amit szintén hétfőn láthatott először a félegyházi közönség.

Új lelkipásztort kapott a Kiskunhalasi Református Egyházközség, Bödecs Pál nyugalmazott lelkész utódaként érkezett az alföldi városba az óceánon túlról, Kanadából Bocskorás Bertalan, akit vasárnap délután iktatott be új szolgálati helyére Bán Béla, a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye esperese. Az ünnepi istentiszteleten Balogh Zoltán, a dunamelléki püspök és zsinati lelkészi elnök hirdetett igét.

Mini Dinoszaurusz dioráma és modell kiállítás nyílt a ballószögi Faluházban. Aki szereti a dinókat, az ne késlekedjen, mert már csak kedden tekintheti meg a különleges gyűjteményt. Fekécs Zsolt gyűjtő személyesen osztja meg tapasztalatait és élményeit a dinókkal kapcsolatban.

A rendőrök vádemelést javasolnak az ellen a kecskeméti férfi ellen, aki 2022 november végén bozótvágó késsel kirabolt egy ismerősét.

Vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy grúz férfit a Kiskunhalasi Járási Ügyészség. A vád szerint a férfi elmenekült a rendőri intézkedés elől a bevándorlókkal teli, túlterhelt lengyel Suzukijával, majd defektet kapott és az árokban kötött ki.

Madarat tolláról, embert barátjáról lehet megismerni – tartja a közmondás.  Szabó Eszter grafikusművész e gondolat mentén kezdett el madarászni. Kíváncsi volt arra, hogy melyik madarat miről ismerhetjük meg. Később ceruzát ragadott és lerajzolta azt, amit látott. Így születtek meg azok az alkotások, melyeket most Kecskeméten, a Természet Házában csodálhatunk meg. 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában