Kiskunfélegyháza

2024.04.27. 18:40

Szemléletformáló és közösségépítő ereje van a Tavaszi Virágünnepnek – galériával

Az időjárás is a kegyeibe fogadta szombaton Kiskunfélegyháza egyik legnépszerű rendezvényét, a Tavaszi Virágünnepet. Az esemény jó alkalom arra, hogy az emberek színpompás virágok között találkozzanak, beszélgessenek és szórakozzanak. A virágünnepnek közösségépítő ereje van, de fontos személetformáló szerepet is betölt, hiszen egyre többen érzik fontosnak Félegyházán, hogy szépítsék, virágosítsák környezetüket.

Vajda Piroska

Az évről évre népszerűbb eseményre ezúttal is százak látogatta ki a város főterére, ahol a kulturális programok mellett dísznövények, virágkertészeti- és kézműves termékek bemutatója és vására fogadta az érdeklődőket. 

DSC_3207
Idén is népszerű volt a Virágünnep
Fotó: Vajda Piroska

A tavaszi napsütésben megcsodálhatták a tavasz legszebb növényeit, megismerkedhettek olyan helyi termelőkkel és kézművesekkel, akik meghatározó szerepet töltenek be a város és a környék életében. A kulturális programok során a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar, a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes, a Félegyházi Népdalkör és a Silverstep Táncstúdió előadásait élvezhették az érdeklődők. Ugyanakkor megtekinthették a helyi fotóművészek képeiből összeállított szabadtéri tárlatot és bepillantást nyerhettek a Holló Kör nyitott műhelyébe is. 

A Tavaszi Virágünnepet a polgármester felesége, Csányiné Papp Andrea nyitotta meg, aki rövid köszöntőjében mindenkit az örömteli kertészkedésre bíztatott és arra, hogy örüljenek a megújulást hozó tavasznak. Arról is beszélt, hogy idén 14. alkalommal hirdeti meg a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület a Virágos Félegyházáért mozgalmat, amelyhez május végéig még bárki csatlakozhat. 

György Anita, a Görög Kertészet egyik tulajdonosa érdeklődésünkre elmondta, negyedik éve vesznek részt a tavaszi és az őszi virágünnepen. Ezeken az események adják el a legtöbb virágot. A szakembertől azt is megtudtuk, hogy egyre tudatosabban vásárolnak az emberek virágot, és igényt tartanak a kertészek szakmai tanácsára. Szeretnék tudni, hogy melyik virágot milyen helyre ültessék, hogyan gondozzák? Azt is megtudtuk, hogy az olcsóbb és naptűrő virágok a legkeresettebbek. Hiszen ahogy változik az időjárás, egyre forróbbak a nyarak, ezért egyre inkább a nap- és százrazságtűrő növényeket vásárolják. Takarékosságból pedig egyre többen az évelőket és a kétnyári virágokat részesítik előnyben. György Anita arról a pozitív tapasztalatáról is beszélt, hogy a koronavírus világjárvány óta sokkal többen érzik fontosnak a keretet és a kertészkedést. Ezt kedvező folyamatot erősíti a félegyházi virágünnep is – hangsúlyozta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában