Kiállítás

2023.05.15. 18:12

Dinók lepték el a ballószögi Faluházat – galériával, videóval

Mini Dinoszaurusz dioráma és modell kiállítás nyílt a ballószögi Faluházban. Aki szereti a dinókat, az ne késlekedjen, mert már csak kedden tekintheti meg a különleges gyűjteményt. Fekécs Zsolt gyűjtő személyesen osztja meg tapasztalatait és élményeit a dinókkal kapcsolatban.

Sebestyén Hajnalka

A kiállítás még május 16-án, kedden 9 és 17 óra között látogatható ingyenesen.

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Faluház nagytermében láthatók a különböző dinoszauruszok, Fekécs Zsolt jóvoltából. Elmesélte, hogy egészen kiskorában magával ragadták a dinók, majd amikor látta a Jurassic Parkot, minden megváltozott. Onnantól kezdve már szenvedélyesen gyűjtötte és készítette a dinókat.

Szívesen mesél róluk, bízik benne, hogy gyűjteményével gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt örömet szerez. Ezt bizonyította a ballószögi kiállítás első három napja is, több mint ezerötszázan tekintették meg a kiállítást. Hétfőn ottjártunkkor éppen a Karácsonyi ovisok és a helyi iskolások ismerkedtek a gyűjteménnyel.

Fekécs Zsolt Kecskeméten él, de eredetileg gyomaendrődi. Nyomdász, azaz nyomdaipari gépmester, jelenleg Kerekegyházán dolgozik. Szerencsésnek érzi magát, munkahelye is támogatta, hogy létrejöjjön első kiállítása. Ballószögön gyűjteményének csak töredéke, mintegy 80 dinó látható. A cél, hogy a jövőben minél több helyen bemutassa. Nagyon sok felkérést kapott, először Ballószögre hozta el gyűjteményét. 

Zsolt azt is elmondta, hogy a modelleket saját maga festi egyedivé és még látványosabbá. Diorámáiban pedig a dinók térhatásban láthatók.

A 36 éves fiatalember elárulta: a kisfia egyelőre még nem rajong annyira a dinókért, ami persze nem is baj, de annak nagyon örült, hogy a szobája falain ott díszelegnek. Zsolt ugyanis nagyon jó kézügyességgel bír, gyakran rajzol is dinókat. 

A kiállítás még május 16-án, kedden 9 és 17 óra között látogatható ingyenesen.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában