Összefoglaló

2023.03.03. 21:04

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 03.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Képünk a Szanknál történt balesetnél készült

Fotó: Pozsgai Ákos

A prosztatarák évente közel másfél ezer ember életét követeli, és már a negyvenes éveikben járó férfiakat sújtó halálokok között is megjelenik. A halasi kórház szakdolgozóiból álló munkacsoport egy nyolc településre kiterjedő szűrőprogramot indítana ezer páciens részvételével a Richter Anna Díj pályázat keretében.

A Bajai Járási Ügyészség embercsempészet miatt vádat emelt azzal a szlovák férfival szemben, aki a déli határ közelében 27 migránst zsúfolt be a szűk, ablaktalan kisteherautójába azért, hogy őket Csehországba szállítsa.

Péntek hajnalban felborult egy személyautó a Bodoglár és Szank között vezető úton, a jármű vezetőjét a mentők kórházba szállították.

Szigorít a szabályain az Európai Bizottság, miután a brüsszeli Politico felfedte, hogy az uniós végrehajtó szerv vezető közlekedési tisztviselője ingyenes repülőutakat fogadott el a katari kormánytól, miközben csapata létfontosságú légi közlekedési megállapodásról tárgyalt az Öböl menti állam saját légitársaságával.

Megérkezett a tavasz, itt a virágültetés ideje. Kiskőrösön az Ültess Fát Mozgalom Egyesület szimpatizánsai rózsatöveket ültettek a város egyik nagy forgalmú utcájában. Az egyesület az önkormányzattal összefogva ültetett el az utcában közösségi összefogással mintegy 320 gömbkőris fát, majd pedig két alkalommal nagy számban talajtakaró rózsákat. Ez utóbbiak nagy része eltűnt, néhány lakos ellopta.

Március 10-25. között rendezik meg a nagy múltú Kecskeméti Tavaszi Fesztivált. 16 nap alatt 12 helyszínen 40 program érhető el. A paletta idén is sokszínű: lesz világzene, könnyűzene, kiállítás, film, népzene, irodalom, tánc, komolyzene, jazz, újcirkusz, színház, bábszínház és képzőművészet egyaránt.

Brutális kép fogadta péntek reggel a jánoshalmi polgármesteri hivatal dolgozóit, valaki olajos folyadékkal locsolta végig az épület külső homlokzatát. A sötét színű folyadékból bőven jutott a bejárati ajtóra is. Az ügyben rendőrségi eljárás indult.

Immár 26. alkalommal rendezték meg a Micimackó Mesemondó Találkozót a kecskeméti Forradalom Utcai Óvodában péntek délelőtt.

Halálos baleset történt az 5218-as úton Hetényegyházánál. A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben.

Két autó karambolozott Bajánál. Az egyik jármű árokba borult az ütközés után.

Dunavecse-Öreg-hegy elnevezést kapta az az újonnan feltárt régészeti lelőhely, melyet a Schneider Electric okosgyárának építését megelőző régészeti kutatás során találtak a beruházás helyszínén a szakemberek. A munkálatok alatt összesen 202 objektumot dokumentáltak a régészek, ezek mindegyike egy őskori és egy római kori település maradványaihoz kapcsolódott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában