Micimackó Mesemondó Találkozó

2023.03.03. 14:13

Közel húsz óvodás mondott mesét a kecskeméti találkozón – galériával, videóval

Immár 26. alkalommal rendezték meg a Micimackó Mesemondó Találkozót a kecskeméti Forradalom Utcai Óvodában péntek délelőtt.

Horváth Péter

A kecskeméti Forradalom Utcai Óvodában szavaltak a gyerekek

Fotó: Bús Csaba

A nagy hagyományokkal rendelkező, gyermekek és szülők körében is népszerű találkozóra a helyi intézmények 18 nagycsoportos óvodása jelentkezett, hogy elvarázsolják a zsűrit meséikkel. Ludányiné Körtvélyesi Gyöngyike intézményvezető-helyettes köszöntőjében a találkozó fontosságáról szólt és mások mellett köszöntötte Butka Gábornét, a Micimackó Nap megálmodóját. Hangsúlyozta, hogy az esemény nem verseny, hanem találkozó, ezért végső sorrendet sem állítanak fel a bátor mesemondók között. Az intézményvezető-helyettes a mesék fejlődésre gyakorolt pozitív hatásairól is szólt. – A mesék elengedhetetlenek az érzelmi fejlődés szempontjából, hiszen szimbolikus értelemben saját fejlődésünket, kihívásainkat mutatják be. Továbbá azt sugallják a gyermeknek, hogy ők is képesek lesznek önállóan élni, problémákat megoldani a való világban – fogalmazott.

Az egész délelőttön át tartó mesemondás előtt a jelenlévők közösen elénekelték Halász Judit Micimackó című dalát, majd a Kecskemét Táncegyüttes néptánc pedagógusai, Böde István és a Böde-Harkai Csilla kalotaszegi táncokat adott elő.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!