Hihetetlen

2023.03.03. 12:18

Olyan szépek voltak a rózsák, hogy ellopták a virágok egy részét Kiskőrösön

Megérkezett a tavasz, itt a virágültetés ideje. Kiskőrösön az Ültess Fát Mozgalom Egyesület szimpatizánsai rózsatöveket ültettek a város egyik nagy forgalmú utcájában.

Barta Zsolt

A felvételen Filus Tibor és a helyi városüzemeltető cég munkatársai ültetnek

Fotó: Filus Tibor

A napokban 376 talajtakaró rózsát ültettek el az Ültess Fát Mozgalom Egyesület szimpatizánsai és a városi cég Kiskőrösön, a Petőfi út mentén. Filus Tibor irányította a munkát. A szervezet elnöke elmondta, hogy korábban már több alkalommal ültettek virágokat és fákat a Petőfi úton. Az egyesület az önkormányzattal összefogva ültetett el az utcában közösségi összefogással mintegy 320 gömbkőris fát, majd pedig két alkalommal nagy számban talajtakaró rózsákat. Ez utóbbiak nagy része eltűnt, néhány lakos ellopta, a sajátjuknak érezték – mondta Filus Tibor.

A Petőfi úton, a művelődési központ épületétől a József Attila úti lámpás kereszteződésig 450, majd innentől a körforgalomig 850 talajtakaró rózsát ültettek el az utca mindkét oldalán korábban, ezek egy részét pótolták jelenleg. Az Ültess Fát Mozgalom Egyesület a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kezelt Nemzeti Együttműködési Alap keretében kapott támogatást.

A virágok érdekessége az, hogy a magyar trikolor színeit, azaz a piros-fehér-zöld színeket tükrözik. 

A rózsák a gömbkőris fák közötti szakaszoknál kerültek elhelyezésre a Kőrösszolg Kft. munkatársainak közreműködésével, öt méterenként váltakozva, hogy virágzáskor a fák zöld lombkoronájával és a zöld fűvel harmonizálva, megjelenésében nemzeti színt adjon a Petőfi útnak a növényállomány. A város főútját mintegy 1300 talajtakaró rózsa díszíti majd a jövőben mindkét oldalon.

Az elnök arra kéri a lakosságot, hogy a növények és a fák ápolásába segítsenek be. Az idén is számíthatunk aszályra. Egy-egy rózsatőre és a fák tövére minden héten csupán néhány liter vizet kellene önteni, hogy ki ne száradjanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában