Rongálás

2023.03.03. 14:30

Olajos folyadékkal öntötte le a jánoshalmi városháza falát egy férfi – galériával

Megdöbbentő kép fogadta péntek reggel a jánoshalmi polgármesteri hivatal dolgozóit, valaki olajos folyadékkal locsolta végig az épület külső homlokzatát. A sötét színű folyadékból bőven jutott a bejárati ajtóra is. Az ügyben rendőrségi eljárás indult.

Pozsgai Ákos

Az okozott kár mértékének felmérése folyamatban van

Fotó: Pozsgai Ákos

Czeller Zoltán polgármester betegszabadságról tért vissza péntek reggel – tizenegy napja az ő hivatali autójának csapódott neki egy balesetet okozó román férfi Bócsánál –, megdöbbenve tapasztalták azt az esztelen rongálást, amit valaki a városháza épületével művelt. – A látvány elkeserítő volt – fogalmazott hírportálunknak a polgármester, mivel azonban további részletekkel nem tudott szolgálni az ügyről, ezért az önkormányzat jegyzőjéhez irányított bennünket.

Dr. Rennerné Dr. Radvánszki Anikó jegyző érdeklődésünkre elmondta, hogy értesítették a rendőrséget, a nyomozóhatóság hivatalból indított eljárást az ügyben. – A bűnügyi szemle miatt, illetve amiatt, hogy a főbejárat erősen szennyeződött, az esetleges baleset elkerülése érdekében a hivatal épületét lezárták a külső személyek előtt. Az ügyintézés egy ablakon keresztül azonban akadálytalanul folyt az ügyfélfogadási időben – közölte a jegyző.

Megkeresésünkre Hürkecz Zoltán rendőr őrnagy, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a Jánoshalmi Rendőrőrs rongálás miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A köztéri kamerák felvételeinek elemzése és az adatgyűjtés során a jánoshalmi rendőrök pénteken eljutottak a feltételezett elkövetőhöz, akit előállítottak, és kihallgatása során elismerte, hogy ő locsolta végig olajos folyadékkal a hivatal épületét. További részletekről, valamint, hogy mi motiválta az elkövetőt, egyelőre nem szolgált információval a rendőrség. Az okozott kár mértékének felmérése folyamatban van.

Öt éve, 2018. február 20-án is történt egy hasonló bűncselekmény a városban, a jánoshalmi Szent Anna templom előterében egy 100 éves Szűz Mária-szobrot festett le valaki zöld festékkel, akkor a rendőrök két napon belül elfogták a tettest. A 47 éves helybéli férfi, miután a lakásán megtalálták a rendőrök a zöld festéket, beismerte a tettét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában