Összefoglaló

2023.02.28. 21:13

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 28.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Képünk a kecskeméti balesetnél készült

Fotó: Donka Ferenc

Több mint kétezer iskolarendőr segíti a hazai iskolákat országszerte. A legjobb iskolarendőröket minden évben jutalmazzák. Idén a Bács-Kiskun vármegyei iskolarendőrök közül Fekete-Setény Tamara rendőr zászlós, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának munkatársa kapott elismerést. 

Összeütközött két személyautó az 52-es főúton, Kecskemét közelében, a 7. kilométernél. A műszaki mentést végző kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik gépkocsit. A balesetben egy ember megsérült. 

Függőségmentes hetet tartanak több mint ezer bajai középiskolás és közel háromszáz felnőtt részére hétfő és péntek között. A programsorozat hétfő reggel 10-kor a Déli AszC Bereczki Máté Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában indult, ahol Cs. Német Iván és Váradi Béla az alkoholfogyasztásról beszéltek saját alkoholizmusuk kapcsán. Horváth Lajos pedig drogfüggőségének történetét részletezte a diákok előtt.

Jelentősen drágul a horgászat. Egyebek mellett erről is szó esett Soltvadkerten a 412 tagú Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület szombati ülésén.

Egy 56 éves férfi több évig rabszolgaként dolgoztatta egyik ismerősét, ezért a Kecskeméti Járásbíróság 4 év 6 hónap börtönre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A férfivel szemben korábban a Kecskeméti Járási Ügyészség kényszermunka miatt emelt vádat.

Orbán Viktor hivatalos látogatásra utazott Egyiptomba hétfő este. A magyar kormány delegációjának tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is.

A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt egy földhivatali szakügyintézővel szemben, aki szabálytalan eljárásával ismerősei számára termőföldeket segített telephellyé átminősíteni.

Közel ötszáz fő részvételével zajlott a Neumann János Egyetemen az a konferencia, melyen az ökológiai mezőgazdaság jövőjével foglalkoztak. Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet által megrendezett konferencián neves hazai és nemzetközi előadók osztották meg tapasztalataikat a témával kapcsolatban.

Milyen kutyájuk lehetett Petőfi Sándoréknak? Érdekes kérdés, mellyel már több történész, kutató is foglalkozott. Bács-Kiskunban februárban indult el az a verseny, amelyre a „legMorzsább kutyák” jelentkezését várták. Bács-Kiskunban egy mudi nyert, akit Kedvesnek hívnak.

Az utóbbi hetekben felgyorsultak és megsűrűsödtek az egyeztetések az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Együttműködési Programhoz kapcsolódóan. Gőzerővel zajlanak az egyeztetések az előkészítő bizottságokban, a szerb és magyar partnerek között helyi szinten is, mivel hamarosan megjelennek az első kiírások. Zomborban tárgyalt Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat alelnöke, ahol több szervezet képviselőivel egyeztetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában