Összefoglaló

2023.02.11. 20:57

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 11.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

A kömpöci bolond lakodalom

Fotó: Tapodi Kálmán

Emberfeletti küzdelem zajlik az idővel Törökországban, minden órával kevesebb a túlélők esélye a romok alatt, de vannak még csodák. A szolnoki Életjel Mentőcsoport (ezzel a csapattal dolgozik együtt a miskolci Spider Mentőcsoport két tagja is, Lehoczki László és Binda Nikoletta) eddigi törökországi tartózkodása idején péntekig 1 élő embert és 30 elhunytat találtak meg a földrengés sújtotta területen, a romok alatt.

Az Országos Büntetés-végrehajtási Intézet rabszállító busza elé szaladt ki egy szarvasbika szombaton kora este az 5412-es út Kunfehértó-Erdőszéli szakaszán. Az állat elpusztult, személyi sérülés nem történt.

Négy éve indult nyomozás egy dusnoki csecsemő szülei ellen, akik megtagadták kisfiuk anyakönyveztetését. A szülők azt mondták, hogy nincs szükség a gyermeknek anyakönyvre, tb- és adókártyára, sőt egészségügyi ellátásra sem. A szülőktől 2020. januárjában rendőri közreműködéssel – végleges gyámhivatali határozattal – elvették az az előző év szeptemberében született gyermeküket.

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában a Kecskeméti TE a Budapest Honvédet fogadta a Széktói Stadionban szombaton. Az első játékrészben csak úgy potyogtak a gólok, majd fordulás után már a küzdelem dominált, győztest azonban ezúttal nem hirdettek.

A különösen veszélyes mezőgazdasági vegyszerek betiltása eredményeként ismét sokasodnak a szántóföldi kártevők természetes ellenségei. Észrevették ennek jeleit a vadvilágot ismerők is.

Szombat reggel befagyott Sugovica és a Szeremlei-Duna vize. A bajaiak kihasználták az alkalmat és korcsolyát húztak.

A Első Kecskeméti Lions Club jubileumi ünnepségén visszatekintettek a klub három évtizedes történetére, de a segítségnyújtásról most sem feledkeztek meg. A rendezvényen a Törökországban segítő kecskeméti Hírös Rescue Team mentőcsapat részére szerveztek adománygyűjtést.

Izgalmas kamarazenei produkciókban, remek zenei élményben lehetett része azoknak, akik pénteken részt vettek a Kodály Iskola Karnevál című jótékonysági hangversenyén. Az esten az ütőhangszeres tanszak javára, pontosabban egy új vibrafon beszerzésére gyűjtöttek.

Hamarosan megkapják a 13. havi nyugdíjat az idősek. A miniszterelnök levélben keresi meg a nyugdíjasokat.

A kenyér ára 80 százalékkal emelkedett egy év alatt idehaza. Egyre többen gondolkodnak el azon, hogy maguk süssék meg a napi betevőjüket, ehhez nyújtott segítséget szombaton az izsáki Vino Étteremben Vajda József pék.

A Kisszállási Horgász Egyesület a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében, a civil szervezetek közösségi tevékenységnek támogatására kiírt pályázaton elnyert 6 millió forintból saját irodát és klubhelyiséget alakított ki a helyi művelődési ház pincéjében.

Bolond lakodalmat rendeztek Kömpöcön szombaton. A mulatságon kicsik és nagyok is táncra perdültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában