Magyar Falu Program

2023.02.11. 19:55

Hatmillió forintból lesz saját székhelye a kisszállási horgászegyesületnek

A Kisszállási Horgász Egyesület a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében, a civil szervezetek közösségi tevékenységnek támogatására kiírt pályázaton elnyert 6 millió forintból saját irodát és klubhelyiséget alakított ki a helyi művelődési ház pincéjében.

Pozsgai Ákos

Kiss Tibor egyesületi elnök és Rab Zoltán mutatták meg a felújított helyiségeket.

Fotó: Pozsgai Ákos

Több mint harminc éve állt romosan és használaton kívül a művelődési ház színpad alatti pincéje, amit megkapott használatra az önkormányzattól a Kisszállási Horgász Egyesület. A szervezet még 2011-ben adott be pályázatot és nyert hatmillió forintot a Magyar Falu Program keretében a civil szervezetek ingatlanberuházási és felújítási támogatására megjelölt alapból, ezt az összeget fordították a felújítási munkálatokra.

– Egy hetvenöt négyzetméteres, három helyiségből álló pincehelyiséget újítottunk fel teljes egészében és alakítottunk ki benne hat helyiséget, közlekedőt, mosdót, konyhát, irodahelyiséget és egy klubtermet a horgászegyesület számára.

– A nyers téglafalakat gipszkartonnal burkoltuk be, kiépítettük a szükséges víz és áram hálózatot, új nyílászárókat szereltünk be, teljesen új burkolatot kapott a padozat is, valamint a pincéhez vezető korábbi lépcsőlejárót elbontottuk és a helyére újat építettünk, fölé egy faoszlopokon álló kinyúló tetőszerkezettel

 – sorolta a beruházás részleteit hírportálunknak Rab Zoltán, a horgászegyesület gazdasági felelőse.

Az egyesület új helyiségeit részben a Nemzeti Együttműködési Alap civil szervezetek működési költségeire és rendezvényekre kiírt összevont tavalyi pályázatán elnyert 1,2 millió forintból szeretnék berendezni új bútorokkal. Ehhez időközben egy újabb 4,6 millió forintos pályázatot nyújtottak be, és siker esetén ebből a támogatásból szeretnék megvásárolni a még szükséges berendezéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában