Ünnepség

2023.02.11. 13:43

A Hírös Rescue Teamnek gyűjtött adományt a 30 éves Első Kecskeméti Lions Club – galériával

A jubileumi ünnepségen visszatekintettek a klub három évtizedes történetére, de a segítségnyújtásról most sem feledkeztek meg. A rendezvényen a Törökországban segítő kecskeméti mentőcsapat részére szerveztek adománygyűjtést.

Lizik-Varga Katalin

A Három Gúnár Rendezvényházban tartották meg a jubileumi konferenciát

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Az Első Kecskeméti Lions Club 1990-ben alakult és több mint három évtizede szolgálja töretlenül a támogatásra szoruló szervezeteket és ügyeket Kecskeméten. A koronavírus-járvány okozta korlátozások miatt a 30 éves jubileum megünneplését, valamint az ország legnagyobb éves jótékonysági vásárának megrendezését, az elmúlt két évben el kellett halasztani.

Decemberben viszont megrendezték a jótékonysági Filléres Börzét, most pedig a jubileumot is megünnepelték. 

A Filléres Börzét sokan támogatták, többek között Kecskemét városa, a helyi intézmények és szervezetek, valamint a hazai és nemzetközi partnerek.

Az Első Kecskeméti Lions Club több évtizedes történetének eddigi legnagyobb összegű adományát sikerült összegyűjteniük ekkor, a bevételt pedig a rászorulók részére bocsátották.

Kampányuk jelmondatát, „A jövő most újra kezdődik” bizony erős kezdéssel sikerült igazolniuk. Ugyanis az ausztriai és németországi testvérszervezetek segítségével gyűjtött adományokból nemcsak a hagyományos tevékenységüket, a kecskeméti rászorulókat segítő szolgálatukat tudják finanszírozni, hanem sikerült adományt juttatniuk a Kecskeméten és a környékbeli településeken működő nevelési és szociális intézményeknek, szervezeteknek, önkormányzatoknak.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét Programját pedig gyermek- és felnőttruházattal, lakásfelszerelési- és technikai eszközökkel, játék- és sportszerekkel segítették. 

A klub a jubileumi évfordulót a Segítő szervezetek, segítő szolgálat válságos időkben című jubileumi konferencia keretében ünnepelte a Három Gúnár Rendezvényházban.

Engert Jakabné, Kecskemét város alpolgármestere, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy Kecskemét városa büszke arra, hogy a településen harminc évvel ezelőtt megalakult az Első Kecskeméti Lions Club. Elismerését fejezte ki az eddigi tevékenységüket illetően. Mint mondta, a klub tagjai nagyon sokat dolgoztak a kecskemétiekért, városszerte látható, érzékelhető eddigi munkásságuk, jobbító szándékuk, jószolgálatuk. Hozzátette, hogy a klub elköteleződése a jószolgálat iránt fontos értéket közvetít a városban.

Az alpolgármester hangsúlyozta: hiszek a civilek, az alulról építkező kezdeményezések, az összefogás erejében, hogy közös erőfeszítéssel hatékonyabbak vagyunk, többre jutunk mintha külön-külön igyekeznénk megvalósítani elképzeléseinket.

Az eseményen röviden visszatekintettek a klub három évtizedes történetére, bemutatták a jelenét és a közeljövő terveiről is beszélgettek. 

A jelenlévők betekintést nyerhettek a hazai Lions mozgalom, illetve az Ausztriában és Németországban működő testvérszervezetek munkájába, megismerhették azokat a törekvéseket, amelyeket a klímaváltozás, a COVID-járvány és a szomszédunkban zajló háború okozta válság áldozatainak támogatása érdekében tettek.

A rendezvényen a Hírös Rescue Team kecskeméti mentőcsapat részére adománygyűjtést rendeztek. A mentőcsapat 9 fővel és Mogyi nevű mentőkutyájukkal már Törökországba utazott, hogy munkájukkal ott segítsenek a túlélők felkutatásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában