Egy új vibrafonra gyűjtöttek

2023.02.11. 14:39

Háromszázezer forint gyűlt össze a kecskeméti jótékonysági ütőhangszeres koncerten – galériával

Izgalmas kamarazenei produkciókban, remek zenei élményben lehetett része azoknak, akik pénteken részt vettek a Kodály Iskola Karnevál című jótékonysági hangversenyén. Az esten az ütőhangszeres tanszak javára, pontosabban egy új vibrafon beszerzésére gyűjtöttek.

Lizik-Varga Katalin

Több mint 30 fellépő zenélt a jótékonysági koncerten

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola ütőhangszeres tanszakán magas szinten végzik a gyermekek zenei nevelését. Ezt tükrözte a péntek esti jótékonysági koncert is, hiszen a több mint 30 fellépő előadása valósággal elkápráztatta a közönséget. A legfiatalabbak, a tanszak korábbi tanítványai, valamint a pályán dolgozó előadóművészek is színpadra álltak, hogy segítsék a jó ügyet, ugyanis mindannyian tudják, hogy egy új vibrafon beszerzése a jelenleg 29 fős ütőtanszak tanulóinak nagy segítséget jelentene.

Azonban a hangszer megvásárlásához több millió forintra van szükség. Ezért Palotás Gábor művésztanár és Abonyi Attila ütőhangszeres tanár kezdeményezésére gyűjtést indítottak, és jótékonysági estet szerveztek, hogy finanszírozni tudják az új hangszer beszerzését.

A nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően 300 ezer forintot gyűjtöttek a hangversenyen, ami nagy előrelépés, hiszen ebből az összegből tudják majd finanszírozni a vibrafon összköltségének egy részét. Azonban az új hangszer megvásárlásához még további támogatásokra van szükség.

– A gyűjtés további állomásaira vonatkozóan vannak ötleteink Abonyi Attila kollégámmal – mondta Palotás Gábor, a koncert és a gyűjtés egyik szervezője, majd hozzátette, hogy a részletekről természetesen minden érdeklődőt időben tájékoztatni fognak. A tervek szerint a Kecskeméti Kodály Iskoláért Alapítvány is segíti majd a gyűjtésüket a jövőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában