Hallgassa élőben!

Betegek magánkórházban

A betegeknek magasabb színvonalú és komfortosabb ellátást, az orvosoknak és ápolóknak biztos állást és jobb munkafeltételeket ígér a magántőke megjelenése az egészségügyben.

Nem kérdéses, hogy jobb betegnek lenni a Telki magánkórházban, mint egy közkórházban.

Valószínűleg nem kell a betegeknek gyógyszert és wc-papírt vinniük magukkal azokba a kórházakba, amelyek működtetésébe magánbefektetők is beszálltak. A hazai 170 közkórház közül jelenleg három ilyent találunk. Közülük kettőt a fenyegető bezárástól mentettek meg a befektetők.

Egyikük, a siklósi kórház, amelynek eladásáról a múlt héten írtak alá szerződést, 172 millió forint tartozást halmozott fel, de a működtetést végző közhasznú társaság 75 százalékának megvételével a Mega-Logistic Rt. vállalta az adósság rendezését. A befektető vállalta, hogy legalább tíz évig a jelenlegi ellátásokkal üzemelteti a kórházat.

A körmendi kórházat augusztus óta üzemelteti egy magáncég. A betegellátás színvonala mindenképpen emelkedni fog – nyilatkozta lapunknak Németh Attila főigazgató főorvos. Emellett a kórház alkalmazottai is jól járnak, nem kell attól tartaniuk, hogy elvesztik állásukat, másrészt várhatóan több pénzt vihetnek haza.

A befektető HospInvest Rt. az önkormányzattal kötött szerződésben vállalta, hogy jól működő intézményt varázsol a kórházból. A társaság vezérigazgatója, Gászpor Jenő a Világgazdaságnak nyilatkozva kifejtette, hogy kettéválasztják a gyógyítást és az azt biztosító háttérszolgáltatásokat. Utóbbiaktól azt várják, hogy profitot termeljenek.

Fekete, fehér, igen, nem

A pártok a december 5-i népszavazás előtt is állást foglaltak a kórházak magánosításáról. „Aki az emberre esküdött fel, az az egészségügyet szeretetszolgálatként, és nem üzleti vállalkozásként fogja fel” – utasította el Mikola István, a Fidesz szakértője a kórházak magánosításá-nak tervét. „Becsülettel meg kell mondani, hogy az egészségügynek szüksége van a magántőkére” – mondja Kökény Mihály (MSZP) az össznépivé dagadó vitában. „Az MDF partner az észszerű magántőke-bevonásban” – jelentette ki Gémesi György. „Magántőke nélkül sok intézmény működésképtelen” – hangoztatta Mézes Éva (SZDSZ).

határvédelem baon.hu
Tíz határsértőt tartóztattak fel Katymárnál
fogyasztóvédelem / 30 perce
Az építőanyag-forgalmazók közel kétharmadánál találtak jogsértést
A fogyasztóvédelmi hatósági hatáskörben eljáró kormányhivatalok munkatársai eddig összesen 327 helyszínen fordultak meg.
Gyász
"Elindulunk, elindulunk, az éjbe megy a vonatunk, egy utazás az életünk, azt mondtad hát, megint megyünk, nagy utazás az életünk…” /Bereményi Géza/ Szomorú szívvel értesítjük mindazokat, akik ismerték, szerették őt, hogy 2021. július 24-én, életének 80. évében elhunyt NEMCSIK SÁNDOR. 2021. augusztus 9-én, 10.45-kor kezdődő polgári szertartás keretében veszünk tőle búcsút a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik temetésén megjelennek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BUZÁS ISTVÁNNÉ Katona Ilona kecskeméti lakos, 90 éves korában, súlyos betegségben, 2021. július 30-án elhunyt. Temetése 2021. augusztus 5-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FARAGÓ MIHÁLYNÉ Illés Mária nyárlőrinci lakos, 90 éves korában elhunyt. Temetése 2021. augusztus 6-án 9.00 órakor lesz a nyárlőrinci köztemetőben. A gyászmise 2021. augusztus 6-án 10.00 órakor lesz a Nyárlőrinci Római Katolikus templomban.
"Búcsú mit nem mondtál ki nekünk, elmaradt, elmentél tőlünk hirtelen, de gondolatainkban és szívünkben örökre velünk maradsz." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ROMPOS VINCE kecskeméti lakos, 61 éves korában elhunyt. Temetése 2021. augusztus 4-én, 12.00 órakor lesz a helvécai temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy KEREKES JÓZSEF kecskeméti lakos, 80 éves korában elhunyt. Temetése 2021. augusztus 5-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy BODRI FERENC festőművész kecskeméti lakos, 2021. július 25-én, életének 78. évében elhunyt. Drága emlékű halottunk hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. augusztus 5-én, 13.00 órakor a kecskeméti Köztemetőben lesz. Emlékét szívünkben megőrizzük! Gyászoló tisztelői, barátai.
"Nincs már holnap, Ennyi volt az élet, Sirassatok csendben, Szívetekben élek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FARKAS ISTVÁNNÉ Muhari Sára Erzsébet kerekegyházi lakos, 79 éves korában elhunyt. Temetése 2021. augusztus 4-én, 15.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Emlékük, mint lámpafény az estben, Kitündököl és ragyog egyre szebben, És melegít, mint kandalló a télben, Derűs szelíden és örök fehéren." (Juhász Gyula) Mély fájdalommal tudatjuk, hogy PAJKÓ ISTVÁN életének 94. évében elhunyt. Temetése 2021. augusztus 4-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Kérjük a részvétnyilvánítás mellőzését. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik GÁL MIHÁLY jakabszállási lakos temetésén részt vettek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban osztoztak. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MAROZSI IMRE kecskeméti lakos, 93 éves korában elhunyt. Temetése 2021. július 30-án, pénteken 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, mély fájdalmukban velünk együtt éreznek. A gyászoló család.
Értünk többé nem aggódsz, nem fáradsz, és nem dolgozol. Örök álom zárja le szemed. Megpihenni tér két dolgos kezed. Drága jó szívét, dolgos két kezét áldd meg Atyám, s megköszönjük, hogy Ő lehetett az Édesapánk. Emléked él, s így velünk maradsz örökké.” /Reményik Sándor/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy GÁL MIHÁLY jakabszállási lakos 76. életévében, 2021. július 24-én elhunyt. Temetése 2021. július 30-án, 17.00 órakor lesz a jakabszállási temetőben. A gyászoló család.
"Csak az idő múlik, feledni nem lehet, Hogy fiatalon tört ketté életed. A múltba visszatérve valami fáj, Valakit keresünk, aki nincs már."   Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZABÓ SÁNDOR jakabszállási lakos, 47 éves korában, 2021. július 24-én, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetése 2021. augusztus 2-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés  helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család. 
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak a rokonoknak, barátoknak, szomszédoknak, ismerősöknek, akik CSÖNDÖR SÁNDOR temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, mély gyászunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Suhanva száll az élet tova, ami elmúlt nem jön vissza soha. Bár lassan mindent elvesztünk de lesz, kit örökké szeretünk." VRAVUSKA MIHÁLY halálának 2. évfordulójára. Soha el nem múló szeretettel gondolunk rád: szerető családod és a Keménymag.
"Aki szeretteink szívében él, Az nem hal meg, csak távol van." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MODOK IMRE nyugalmazott rendőr alezredes kecskeméti lakos, életének 89. évében szíve örökre megszűnt dobogni. Búcsúztatása 2021. augusztus 2-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemető Szóróparcellájánál. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik SINDULA ZOLTÁN búcsúztatásán megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
17. SÁRKÖZY MISI 1977.04.04.-2004.07.27.
"Küzdöttél, de már nem lehet, a csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelednek, örökké él, akit igazán szeretnek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy RUPPÁNERNÉ KÓSA EDIT kecskeméti lakos, 70. életévében, 2021. július 20-án elhunyt. Temetése 2021. július 30-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik BÁLIND ENDRE temetésén megjelentek, részvétükkel fájdalmunkat enyhítették. A gyászoló család.
bizonyíték / 39 perce
A Bibliából ismert földrengés nyomaira bukkantak Jeruzsálemben
napi adatok / 44 perce
5 millió 637 ezer a beoltott, 72 az új fertőzött, nincs újabb elhunyt
Vádemelés / 45 perce
Fiatalkorúakat vett rá a lopásra egy lajosmizsei férfi
baon.hu
KAJAK-KENU / 58 perce
Csipes Tamara: Ez volt életem lehetősége, ha elszúrom, totális idióta vagyok
Nedelykov Tamás
interjú / 1 órája
Tucker Carlson: Orbán Viktor a demokráciáért harcol
KAJAKKIRÁLY / 1 órája
Tótka: Már én vagyok a leggyorsabb kajakos a világon