Röplabda

2024.04.09. 21:08

A Röpke a hetedik meccsét is nyerte a felsőházban

A hetedik mérkőzését játszotta a kecskeméti HÉP-KRC Röpke a női röplabda NB II. felsőházi rájátszásában, és a hetedik mérkőzését nyerte meg.

Vincze Miklós

A Szolnoki Sportcentrum csapatát fogadta a hétvégén az Erki Milán vezette együttes. Szolnkon 3-1 arányban győzött a kecskeméti hölgykoszorú. Az első szettet behúzták a hazaiak, azt követően azonban a Szolnok nem csak hogy nagyobb ellenállást tanúsított, hanem a következő két játszmát meg is nyerte. Mintha felpaprikázták volna ezzel a hazaiakat, akik összekapták magukat, és egy 25:17-es játszmával előbb 2-2-re egyenlítettek, majd a döntő szettet 15:7 arányban nyerték, és így továbbra is vezetik a tabellát, a második helyen álló Tatabányához képest három pont előnnyel.

röpke, röplabda, mérkőzés
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

– Az első három szettben rettentő motiválatlanok és dekoncentráltak voltunk – tekintett vissza a találkozóra Erki Milán, a kecskemétiek vezetőedzője. – Ott valami átkattant, megérezték a lányok, hogy a Szolnok megnyerheti ezt a mérkőzést, ennek hatására végre lett egy kis agilitás és hangulat a pályán. A legfontosabb, hogy ismét nyerni tudtunk, de a következő Tatabánya elleni mérkőzésen sokkal határozottabban kell játszanunk.

HÉP-KRC Röpke–Szolnoki Sportcentrum 3-2 (20, -23, -20, 17, 7)

Kecskemét, játékvezetők: Sík Barbara, Ónodi Szilvia.

Kecskemét: Kökény, Pintér, Vezsenyi, Szarka, Fazekas, Csányi. Liberó: Szűcs, Kispeti. Csere: Somodi, Lehoczki, Kiss L. Vezetőedző: Erki Milán.

Szolnok: Barna, Szilágyi, Berényi, Nagy D., Varga R., Bárdos. Liberó: Retter. Csere: Bagyinka, Schmölcz, Töreki. Vezetőedző: Varga Zoltán.

Ezen a hétvégén igazi csoportrangadó vár a Röpkére, ugyanis a második helyen álló Tatabánya vendége lesz, szombaton, 18 órai kezdettel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában