Móra Kup

2024.01.15. 12:22

Sikeresen zárult a félegyházi sakkbajnokság

Nagy sikerrel zárult Félegyháza első sakkversenye a hétvégén. A sok év óta hagyományos Móra Kupa rapid sakkbajnokságra idén hatvanhat játékos érkezett.

Vajda Piroska

A helyi versenyzők mellett vármegyei és határon túli játékosok mérték össze tudásukat

Fotó: Kapott fotó

A helyi versenyzők mellett vármegyei és határon túli játékosok mérték össze tudásukat a Móra Ferenc Gimnáziumban megrendezett bajnokságon – tájékoztatta szerkesztőségünket Seres László, főszervező. Az eredményekről elmondta, a felnőtt mezőnyben Udvardi Zalán fm (fide mester) diadalmaskodott, őt követi Papp Bence (fm) és Kunos Zoltán. Itt a legeredményesebb ifjúságiak: Panda Barnabás, Varga Gábor és Megyaszai Balázs lett. 

Fotó: Kapott fotó

A 14 évesek csoportjában Terjék Bence, Huszár Ádám és Czombos Olivér, a lányoknál Csikai Gabriella, Csipai Maja Dorka és Szabó Flóra
vehetett át díjat. A 10 évesek között Farkas Zalán, Szántai András, Huszár Máté Bence, valamint Kovács Réka, Buzder-Lantos Anna és Váradi Viktóra kapott érmet.

Seres László hangsúlyozta, a sakk versenyzést nem lehet elég korán elkezdeni, de nem is lehet belőle kiöregedni. Ez abból is látszik, hogy a legfiatalabb játékos, a Parra Tenorio Juan Andres mindössze 6 éves volt, a legtapasztaltabb Karsai István pedig 73 esztendős. 

Fotó: Kapott fotó

Az eredményhirdetésen a díjakat Félegyháza sportért felelős alpolgármestere, Balla László adta át a legjobbaknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában