Labdarúgás

2024.01.24. 11:24

Elkezdte a munkát a Baja, de a Sugó felől olykor szembe fúj a szél

Az őszi idényt a 11. helyen záró Bajai LC megkezdte a felkészülést a vármegyei első osztályú bajnokság tavaszi rajtjára. Koch Tamás vezetőedző beszámolt arról, hogy olykor az az érzése, mintha szembeszélben kellene dolgoznia neki és a csapastának.

Márton Anna

Koch Tamás, a Bajai LC vezetőedzője

Fotó: Pulai Zsóka

A Bajai LC január 16-án kezdte meg felkészülését az idei bajnokságra, heti három edzéssel és két edzőmeccsel hangolódnak. Nem lesz hosszú az alapozás, ugyanis február 24-én már kezdődik a bajnokság. Koch Tamás, a Bajai LC vezetőedzője hírportálunknak az aktuális keretről elmondta, hogy egyelőre nincs változás, bár szeretett volna néhány játékost átigazolni, ez most nem sikerült. 

– Szerettünk volna igazolni a környékből játékosokat, de az átigazolási terveink sajnos meghiúsultak – felelte kérdésünkre. – Talán majd nyáron lesz nagyobb mozgás a csapat életében. Elég sok edzőmeccset fogunk játszani, olyan hat vagy hát összecsapással számolunk. Az első edzőmeccsünk hazai pályán Kakasd ellen lesz, január 27-én szombaton. Remélem, hogy eredményesebben fogunk szerepelni mint ahogy azt tettük ősszel. Szerencsére Kudella Nándor, aki a nyáron sérült meg, és az ősz folyamán nem tudtam rá számítani, felépült a hosszú sérüléséből. Sajnálatos fejlemény, hogy Nébl Martin a télen jelezte, hogy nem folytatja pályafutását, szögre akasztja a futballcipőt. 

Úgy látom, hogy egyelőre nagyon jó az edzéslátogatottság, szinte mindenki minden edzésen részt vesz. Remélem, ezt az egy hónapot sikerül úgy kihasználni, hogy jók leszünk tavasszal 

– fogalmazott Koch Tamás a Bajai Labdarúgó Club vezetőedzője. 

A csapatnak a Petőfi-szigeti műfüves pályán tartják az edzéseket. Ez azonban nem ment zökkenőmentesen. Kellemetlen szituáció volt, amikor leesett a hó, és a pálya üzemeltetője váratlanul közölte: nem mehetnek be a pályára, nem edzhetnek.

– Nem várt akadály volt ez. Mindenki készült az edzésre, és az utolsó pillanatban le kellett fújnom. Szerencsére a kosarasok segítő kezet nyújtottak, és este nyolc után be tudtunk menni a Posta Sándor sportcsarnokba edzeni – mondta Koch Tamás.

A Petőfi-szigeti  pálya bérleti díja egyébként elég magas, ezért az edzőmeccseket próbálják idegenben játszani. Lesz olyan meccs amit Sükösdön rendeznek meg. Ahol csak lehet, próbálnak spórolni. 

– Nem teljesen felhőtlen a kapcsolatunk a Labdarúgó Utánpótlás Alapítvánnyal, sajnos úgy érzem, hogy ez nem rajtunk múlik. 

A kötelező utánpótláscsapatok szerepeltetése tekintetében mi némi huzavona után nem velük kötöttünk egyezséget, nem ők lettek a partnereink, hanem a Szeremle. 

Pedig azt gondolom, hogy elvárható lenne, hogy a bajai felnőtt labdarúgó csapat ne vidéken keressen utánpótlást, hanem az az egyesület, amely a Bajára jövő teljes TAO-pénzt felhasználja, az igyekezzen a felnőtt csapat működését is segíteni. Ez azonban sajnos nincs így. Mi ellenségeskedést érzünk, a jó szándék legkisebb jelét sem tapasztaljuk, mindez vonatkozik az utánpótlás játékosok kettős szerepeltetésére, de akár az anyagiakra is. Ezekkel nem tudok egyetérteni, ezt a jelenséget nem tudom hova tenni – hangsúlyozta Koch Tamás.

Kifejtette még, hogy szerinte a bajai labdarúgás érdekét kellene elsősorban szem előtt tartani, nem csak a  LUA szűk és rövid távú érdekeit, közösen kellene együttműködniük a sikeres bajai labdarúgás érdekében. Szerinte az önkormányzatnak olyan megállapodást kellene kötni a LUA-val, amely védi a felnőtt csapatot. 

Végül a nyilvánossághoz fordult Koch Tamás, mert úgy érezte, hogy ő és csapata egyedül voltak a harcban, senki nem segített nekik a konfliktusok megoldásában.  A jövőre nézve szeretné, ha a vitás kérdések megoldásában az önkormányzat közvetítőszerepet vállalna. A labdarúgó pályák a város tulajdonai, Koch Tamás szerint szigorú szabályok szerint kellene az üzemeltetést biztosítani, ami a labdarúgók érdekeit is védi.

A Bajai LC közösségi oldalán is hosszan ecsetelte a jelenlegi áldatlan állapotokat. A bejegyzésre rengetegen reagáltak, szinte kizárólag egyetértő hozzászólásokat lehetett ott olvasni. Az egyik kommentelő kifejtette: „A szigeten járva gyakran szembesülök azzal a látvánnyal, hogy a fiatal gyerekek labdás edzéseket végeznek szürkületben, szinte már sötétségben, anélkül, hogy felkapcsolnák a világítást. Ilyen körülmények közt edzeni megalázó a focit szerető lurkók számára. A focipályák közelébe sem szabadna engedni azt a személyt, aki ezért felelős”.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában