Röplabda

2024.01.16. 21:24

Bejutottak a kupaelődöntőbe a hírös városi férfi röplabdások

Magyar Kupa negyeddöntő visszavágót játszott kedden este a Kecskeméti RC a Vidux–Szegedi RSE vendégeként. A kecskemétiek az egy héttel korábbi, kecskeméti összecsapáshoz hasonlóan a szegedi találkozót is megnyerték, az első találkozóhoz hasonlóan, 3–1 arányban, így bejutottak a férfi röplabda kupa elődöntőjébe.

Vincze Miklós

Mócza Máté szerez pontot a a Vidux-Szeged ellen

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Az első játszmát kemény küzdelemben, 25–21 arányban húzták be a hírös városiak. A következő szett még keményebb küzdelmet hozott, közel fél órán át püfölték a labdát a felek, aztán 28–27-es állásnál csinálta meg a szegedi csapat a játszmalabdát és egyenlített. A csata heve mit sem változott a harmadik szettben, viszont ekkor a hírös városiak érték el először a 25 pontot, ráadásul 24–23-as állás után, így 2–1-re – ezúttal már egy csak huszonnégy percig tartó szettet követően – ismét átvették a vezetést, egyúttal eldöntötték a továbbjutás sorsát. A szegediek ellenállását ez érezhetően megtörte, Deák Márk csapata a negyedik felvonást simán behúzva lezárta a kupa negyeddöntőhöz méltó módon nagy és kiélezett csatát hozó mérkőzést.

Vidux-Szegedi RSE–Kecskeméti RC 1–3 (21, -27, 23, 12)

Szeged, Városi Sportcsarnok, játékvezetők: Árpás Krisztina, Horváth Miklós. Vonalbírók: Magyar Fruzsina, Selmeczi Vanda.

idux-Szeged: Bodnár, Gönczi, Honti, Kiss G., Luiz, Csányi. Liberó: Borsi, Polyák. Csre: Kasnyik, Szepesi, Pintér, Sarnyai, Demcsák. Vezetőedző: Berkes Zoltán.

Kecskeméti RC: Balla, Mócza, Boldizsár, Gacs, Kecskeméti, Varga P. Liberó: Bogdán, Török Zs.. Csere: Török S., Dinnyés, Nagy M. Vezetőedző: Deák Márk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában