Atlétika

2023.09.13. 12:08

Palkovits István remek egyéni csúcsot állított fel Zágrábban

Palkovits István hatalmas egyéni csúccsal a hatodik helyen ért célba 3000 méter akadályon Zágrábban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) kontinentális sorozatának arany kategóriájú viadalán, ami bár dobogós helyet nem ért, a jövőre nézve komoly lehetőségeket jelent a magyar versenyzőnek. 

Nyitray András

Palkovits István magasra helyezte a lécet

Fotó: Beküldöt fotó

A budapesti világbajnokságon is induló, ám egy önhibáján kívüli ütközés után eleső, így az előfutamban csak hetedik helyen záró kecskeméti futó Horvátországban alaposan rákapcsolt, mondhatni dúlt benne a bizonyítási vágy az újabb erőpróba során. Ezt bizonyítja az is, hogy több másodperccel meg tudta javítani egyéni csúcsát a versenyen. A 22 éves atléta 8:18.74 perces eredménnyel ért célba, így karrierje során először futott 8:20 percen belüli időt., ami igazán komoly mérföldkő számára. Palkovits ráadásul több mint öt másodpercet javított eddigi egyéni csúcsán, ami eddig 8:23.80 perc volt. A számot a tunéziai Ahmed Dzsaziri nyerte meg egyébként 8:14.93 perces eredménnyel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában