Labdarúgás

2023.09.04. 12:11

Döntetlen lett a foktői derbi – galériával

A tavalyi ezüstérmes Foktő és a tavalyi bronzérmes Dusnok találkozót előbbi otthonában a vármegyei másodosztályú bajnokság Déli csoportjában. A jó háromszáz szurkoló által megtekintett találkozó remek meccset hozott, és döntetlenre végződött.

Vincze Miklós

A dusnoki Bolvári Dávid (kék mezben) és a foktői Romsics Péter csatája nem kevés néző előtt.

Fotó: Pozsgai Ákos

Nagy lendülettel, dinamikusan kezdtek a csapatok. A mérkőzés 19. percében a hazai gólfelelős, Markó Renátó lépett ki a védője mellől, majd Szőgyi Kevin félpályán túli felívelését megszelídítve, a kilépő kapus feje fölött a kapuba emelt, 1–0. Bő tíz perccel később ismét Markót keresték a társak, aki ezúttal a pálya bal oldalán tűnt fel és befelé cselezve megindult a kapu irányába. A lendületből érkező támadó könnyedén futotta meg a dusnoki védelmet, majd elegánsan a hosszúba belsőzte a labdát, 2–0.

A második játékrész elején némileg visszaesett ugyan a hazai gárda lendülete, ám az 55. percben egy szemet gyönyörködtető, kombinatív játék után újabb találatnak örülhetnek. Varga Alex szerzett labdát a támadó harmadban, majd külsővel Romsics Péter irányába perdített, aki egy remek testcsel után, két védő őrizetéből centerezett középre Török Márk irányába, aki spiccel a kapuba bombázott, 3–0. Mire végiggondolták volna a résztvevők, hogy alighanem padlón a Dusnok, a vendégek máris szépítettek. A vendégek csapatkapitánya, Rónai Antal jó 20 méterről bombázott a kapu bal sarkába, 3–1. A szépítés után a dusnokiak vérszemet kaptak. A 69l percben pontrúgáshoz jutottak a vendégek, mégpedig a hazai tizenhatos sarkán. Bolvári Dávid állt a labda mögé, aki és kíméletlenül tekert a sorfal fölött a kapuba, 3–2. A 80. percben újra szabadrúgást végezhetett el a Dusnok, ám ezúttal lövés helyett beadás mellett döntöttek, és jól tették. A labda élesen csapódott az ötösön belülre, egyenesen a vendégek veterán támadója, Bárdos László fejére, aki azonnal kapura küldte. A hazai kapus, Ignácz Patrik még bele tudott kapni ugyan a labdába, de az így is a hálóban kötött ki, 3–3.

Főnix SE Foktő–Dusnok KSE 3–3 (2–0)

Foktő, vezette: Bosnyák Sándor (Borbényi Miklós, Csorba Gábor)

Foktő: Ignácz – Romcsics, Székely (Oktávovity 69.), Szőgyi, Markó, Balogh, Varga A. (Drenyovszki 69.), Perity (Csesznók 65.), Matos, Török (Kovács M. 88.), Vass. Technikai vezető: Gyuricza János.

Dusnok: Bolvári I. – Jagicza, Hodován, Szarka (Bolvári P. 87.), Szász (Bárdos 69.), Bolvári Z., Mindszenti (Eleki 77.), Bolvári D., Fracskó, Novotnik (Wacthler 69.), Rónai. Technikai vezető: Váci István.

Gól: Markó a 19., 31., Török az 55., illetve Rónai az 56., Bolvári D. a 69., Bárdos a 80. percben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában