Futsal

2023.08.19. 09:39

Kikapott Nyírbátorban a ScoreGoal

Pénteken Nyírbátorban lépett pályára a férfi futsal NB I.-es bajnokság 2. fordulójában a ScoreGoal Kecskemét Futsal. Az első félidő zárásakor még vezettek a hírös városiak, a második játékrészben azonban a nyírségiek a vendégek hibáit kihasználva otthon tartották a három pontot.

Vincze Miklós

Archív-felvétel

Fotó: Bús Csaba

A pokolian nagy meleg és a meccset megelőző, hazánk keretein belül viszonylag hosszúnak számító utazás sem tántorította el attól a kék oroszlánokat, hogy lendületesen kezdjenek, és ennek hamar meglett az eredménye, a találkozó 2. percében ugyanis már 0–2 állt az eredményjelzőn. Mind a két kecskeméti gólt a válogatott Pál Patrik jegyezhette. Először egy távoli lövéssel késztette megadásra a hazai hálóőrt, majd nem sokkal később Tomic hozta őt helyzetbe, és Pál higgadtan ki is használta a lehetőséget. Ezt követően sem hagyott alább a kecskeméti akarat, igyekezett tovább növelni a különbséget Marko Gavrilovic csapata, viszont a vendég dominancia gólokban nem mutatkozott meg, majd idővel kiegyenlítettebb lett a játék képe is. A szünet előtt Szabó Steven maradt szinte bántóan üresen, és ő rutinosan oldotta meg a kínálkozó helyzetet, így 1–2-es állással vonulhattak pihenőre a felek.

A folytatásban látszott, hogy szeretné mielőbb dűlőre vinni a három pont sorsát az ScoreGoal Kecskemét Futsal, ám a Nyírbátor egy szerencsés öngóllal egalizált, Haászról pattant a saját kapujába a labda, 2–2. A 26. percben Biró Attila vette vissza a vezetést a vendégeknek, a hazai csapat azonban nem rogyott össze, sőt. A 31. és 34. percben az első hazai gólt szerző Szabó Steven kétszer is megvillant, és megfordította a mérkőzés állását, 4–3. A kellemetlen fordulatot követően a kecskeméti gárda létszámfölényes taktikára váltott, és mindent megpróbált a pontmentés érdekében, nem sikerült azonban begyötörni a kapuba az egyenlítő gólt, sőt, a mérkőzés hajrájában a Nyírbátor el is döntötte a három pont sorsát Szentes Bíró találatával, és ez azt jelentette, hogy 5–3 arányban legyőzte a hírös városi kék oroszlánokat a Nyírbátor. 

– Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan azt előzetesen elterveztük, így hamar kétgólos vezetéshez jutottunk. A félidő előtt kaptunk egy elkerülhető gólt, ez mentálisan a Nyírbátor malmára hajtotta a vizet. Fordulás után csakis magunkat okolhatjuk a vereségért, hiszen négy gólt kaptunk, és csak egyet lőttünk. Bízom benne, hogy ez a pofon időben érkezett, és hogy sokat tanulunk belőle, valamint megerősít minket a tekintetben is, hogy belátjuk: nagyon sokat kell még dolgoznunk céljaink elérése érdekében. Gratulálok a Nyírbátornak, megérdemelten nyertek.

Nyírbátori SC–ScoreGoal Kecskemét Futsal 5–3 (1–2)

Nyírbátor, vezette: Szűcs László, Balla Levente.

Nyírbátor: Dobi – Szabó S., Szentes, Varga, Orosz. Csere: Vincze – Opre, Bartja, Sánta, Hadházi, Csorvási, Mizsei, Szucsányi, Csoma. Vezetőedző: Elek Gergő

ScoreGoal Kecskemét: Krajcsi – Biró, Pál, Fekete, Tomic. Csere: Rigó – Hajnal, Bencsik, Kajtár, Milosavljevic, Suscsák, Haász. Vezetőedző: Koós Károly.

Gól: Szabó S. a 19., 31., 34., Haász (öngól) a 24., Szentes a 40., illetve Pál a 2., 2., Biró a 26. percben.

Sárga lap: Hadházi 24., Opre 34. illetve Fekete 12., Milosavljevic 15., Bencsik 20. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában