Labdarúgás

2023.06.10. 22:05

Bajnokhoz méltóan játszott a Fülöpszállás – galériával

A vármegye III. osztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában már korábban eldőlt, hogy ki végzett a tabella élén, az pedig nem volt más, mint a Fülöpszállás. Az utolsó fordulóban, a Jakabszállás elleni hazai mérkőzésük után vehették át az aranyérmet és a serleget.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

A 28. forduló előtt az volt a kérdés, hogy lehet-e még motiválni a fülöpszállási játékosokat, hiszen tizenegy pont volt az előnyük, a második helyezett Ladánybenével szemben. Úgy tűnik, hogy ez sikerült, mert nem engedtek le a fiúk, és szép számú közönség előtt bizonyították, hogy ezúttal is ők a jobbak. Nem véletlen a szép számú közönség, hiszen a falunapot is elhalasztották erre az időpontra, hogy minél többen köszönthessék a bajnokságot nyert csapatot. 

A pályára lépéskor a vendégjátékosok sorfalat álltak a bajnokságot megnyerő hazaiak előtt, így köszöntötték őket. A Jakabszállás jó partnernek bizonyult, mert nem adták könnyen a bőrüket, még úgy sem, hogy több játékosuk is hiányzott. A találkozó első tíz percében akadt is helyzetünk, de nem sikerült gólt szerezniük. A hazaiak, nyugodtan és magabiztosan játszottak, látszott rajtuk, hogy ők a közönségüket akarják kiszolgálni. Ennek megfelelően, több alkalommal lehetet jó cselt, kitűnő átadást, és látványos mozdulatot is látni a játékosoktól. A 18. percben Sárai-Szabó Dániel felvágta a kapura törő Csordás Zoltánt, amiért a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt maga a sértett végezte el, és a jobbra mozduló Garzó András mellett a kapu közepébe lőtt 1–0. Négy perccel később Garzónak egymás után két alkalommal is bizonyítania kellett, hogy jó formában van. A 29. percben Csordás fordulásból alig lőtt a jobb kapufa mellé. A 43. percben növelhette volna előnyét a Fülöpszállás. Vajda Bálint remekül adott be a jobb oldalról Csordás közelről tüzelt, Garzónak a léc alól kellett kiütnie a labdát. Egy perccel később a jakabszállási Tóth Csaba egyenlíthetett volna, de elkapkodta a lövést és csak az oldalhálót találta el.

A szünetben tizenegyes rúgó versenyt tartottak. A második játékrész is hazai rohamokkal kezdődött. Csordás lövését lábbal védte Garzó. A 64. percben azonban már ő is tehetetlen volt. Jobb oldali szabadrúgás után, középen Földes Lóránt ugrott a legmagasabbra és fejéről a kapuba vágódott a labda 2–0. Válaszként a jakabiak is rendeztek egy kis tűzijátékot a fülöpszállási kapu előtt, sőt a 77. percben Csikász Márk a felső kapufát is eltalálta. Mindkét csapat hajtott a találkozó végéig, és próbáltak gólt szerezni, de ez már egyikőjüknek sem sikerült, így nem változott az eredmény. A kilátogató, főként hazai szurkolók jó mérkőzést láttak, több alkalommal is dobbal és hangos szóval bíztatták kedvenceiket, akik megérdemelt győzelmet arattak.

A mérkőzés befejeztével a fülöpszállási játékosok Szabó Mihálytól, a Bács-Kiskun vármegyei Labdarúgó Igazgatóság elnökétől, már bajnoki pólóban, vehették át az aranyérmet és a serleget. Mivel a legtöbb gólt, szám szerint 34-et, Csordás Zoltán rúgta ebben az osztályban, így a gólkirálynak járó serleget ő vihette haza.

Fülöpszállási SE–Jakabszállási KSE 2–0 (1–0)

Fülöpszállás, 350 néző, vezette: Biber Tamás (Balogh Bence, Serfőző Balázs).

Fülöpszállás: Szalka (Nagy T. 46.) – Petrányi, Andó (Mátyás A. 52.), Tóth Sz. (Jóni 81.), Dóka (Deák 76.), Csordás (Csernák 83.), Vajda, Pusztai V. (Pataki 52.), Földes, Polyák (File 52.), Pusztai M.

Jakabszállás: Garzó – Eszik, Kulman (Szegedi 70.), Tóth Cs., Csikász (Víg 74.), Szalkai, Kovács D., Sárai-Szabó, Kullai, Lovász, Vig.

Gólszerző: Csordás 19., Földes 64.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában