Futsal

2023.05.26. 21:40

Hat perc alatt ötöt rúgva fordított a Kecskemét

Pénteken este kezdte meg az egyik fél három győzelméig tartó bronzcsatát a férfi Futsal NB I. felsőházi rájátszásában a 3. helyen végzett ScoreGoal Kecskemét Futsal. A mérkőzés 0–0-ás félidő után előbb hozott egy 3–0-ás vendégvezetést, majd egy káprázatos hazai fordítást.

Vincze Miklós

A hosszabbítást hozó mérkőzést a Veszprém nyerte meg

Fotó: Bús Csaba

A bronzcsata első felvonásán a kezdést követően inkább a puhatolózásról szólt a játék, nem estek egymásnak egyből a csapatok. A vendégeknél Felipe, míg kecskeméti részről Pál Patrik eresztett meg lövést, ám egyikük sem tudta ezt pontosan kivitelezni. A 6. percben a kapufa segítette ki Kajtár kísérlete után a veszprémi kapust, Spandlert. Nem sokkal később Felipe tornáztatta meg a túloldalon Rigót. Az első felvonás derekán a hírös városiak vették át a kezdeményezést, és nyomás alatt tartották ellenfelüket, ám a rendezetten védekező Veszprémet nem tudták feltörni. Időt kért az SG Kecskemét Futsal szakmai stábja a félidő kétharmadánál, majd újabb rohamokat indítottak. Pál Patrik lapos lövése a kapufát súrolva hagyta el a játékteret, majd Dávid Richárd kapáslövését Spandler hatástalanította. Taktikai értekezletet tartottak aztán a vendégek is. Paprikássá vált a hangulat a pályán és a kispadoknál is, egyre több fault szabdalta a mérkőzést. Bencsik Roland került a 18. percben nagy helyzetbe, ám nem sikerült bevennie a veszprémi kaput. Az etap hajrájában a Veszprém is közel állt a gólszerzéshez, ám a szünetre végül 0–0-val mehettek a felek. 

Fordulás után a kecskeméti csapat több ígéretes lövéssel jelentkezett, Spandler viszont bravúrokat bemutatva védett. A 22. percben szabadrúgáshoz jutott a Veszprém, Felipe pedig elemi erővel értékesítette a lehetőséget, 0–1. Megfogta a kék oroszlánokat a bekapott gól, és feszültebbé is váltak. A 25. minutumban Ristic cselezte végig magát a pályán, az egyenlítés viszont elmaradt. Magasabb fokozatra kapcsolt az ScoreGoal Kecskemét Futsal, és beszorították a Veszprémet. Hiába volt azonban a hazai mezőnyfölény, a 30. percben egy kontrából Kiss Milán növelte a differenciát, 0–2. Nem estek össze a kék oroszlánok, és mentek előre teljes erőbedobással. A következő találatot mégis a Veszprém jegyezhette, és ezzel nagyon nehéz helyzetbe került a Kecskemét, 0–3. Létszámfölényes taktikára váltottak a házigazdák, és többször is a kapu torkából mentettek a kékmezes vendégek. Az erőfeszítések végül eredményre vezettek, és három perccel a vége előtt Hadnagy kapta a centerezést, majd juttatta a labdát a hálóba, 1–3. Tette tovább a dolgát a Kecskemét, és a 40. percben Pál révén már 2–3 állt a táblán. Tizenkilenc másodperccel a rendes játékidő letelte előtt Hadnagy aztán megrúgta az egyenlítőt találatot, ezzel óriási ovációt kiváltva a lelátón, 3–3. 

Következett a hosszabbítás, ugyanis a bajnokság ezen szakaszában már nem lehet döntetlen a végeredmény. Mindössze tizennégy másodperc kellett, és Mánya révén már a vezetés is megvolt a Scoregoalnak, 4–3. Egyértelműsíteni akarta fölényét a Kecskemét, zakatoltak előre a győzelemért, és a ráadás 2. percében Hadnagy ismét eredményes tudott lenni, 5–3. Végül kétgólos hazai előnnyel jöhetett a második ötperces etap. Létszámfölényes taktikára váltottak a vendégek, mindent egy lapra feltéve, ám a kecskeméti retesz jól működött. Sőt mi több, egy lefülelt labdát Dávid Richárd emelt saját térfeléről az üres veszprémi kapuba, ezzel kialakítva a 6–3-as végeredményt. 

– Egy igen stresszes mérkőzés volt ez számunkra, a nézők számára viszont minden látható volt, amiről a futsal szól, és ezek azok a dolgok, amiért ez a világ egyik legszebb sportága – értékelt Marko Gavrilovic, a kecskemétiek sportigazgatója. Mi végig azt csináltuk, amit gyakoroltunk, ám a helyzetkihasználásunk pocsék volt. Megtört aztán a jég, és megcsillant a remény, hogy lehet esélyünk visszajönni a meccsbe. Megmutattuk a karakterünket, csapatként küzdöttünk, amivel hosszabbításra tudtunk menteni, majd aztán a vezetést és a roppant fontos győzelmet is megszereztük. A legfontosabb, hogy kitisztítsuk a fejünket, és koncentráljunk a következő meccsre, mert még az elején járunk az útnak, amelynek a végére szeretnénk jutni. Nincs sok időnk hétfőig, de mindent megteszünk, hogy fejben és fizikálisan a legjobb állapotban legyünk, és Veszprémben is sikeresek tudjunk lenni.

Előny a kecskemétieknél, folytatás hétfőn este, 18 óra 30 perces kezdettel, Veszprémben.

ScoreGoal Kecskemét Futsal–Veszprém Futsal 3–3 (0–0), hosszabbítás után 6–3

Kecskemét, vezette: Szűcs László (Szabó Ferenc, Szabó Péter)

ScoreGoal Kecskemét: Rigó – Bencsik R., Ristic, Hadnagy, Pál. Csere: Nyerges – Biró, Kajtár, Öreglaki, Dávid, Haász, Mánya. Vezetőedző: Soltész Levente.

Veszprém: Spandler – Fridrich, Felipe, Dorogi, Gerencsér. Csere: Soós – Molnár, Bognár, Ábrahám, Bencsik Á., Gavrilovic, Kiss M. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Gól: Hadnagy a 37., 40., 42., Pál a 40., Kajtár a 41., Dávid a 49., illetve Felipe a 22., Kiss M. a 30., 34. percben.

Sárga lap: Bencsik R. 25., Kajtár 40., illetve Bencsik Á. 30., Fehér 36. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában