Futás, gyaloglás

2023.03.19. 16:40

Szankon sokan töltötték sportosan a vasárnap délutánt – galériával

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg az Országfutás elnevezésű virtuális rendezvényt, melyhez Szank idén is csatlakozott

Tapodi Kálmán

Több mint negyvenen vettek részt az országfutáson Szankon

Fotó: Tapodi Kálmán

A vasárnap délutáni futáshoz, gyalogláshoz több mint negyvenen gyülekeztek a helyi sportpályán. A rajthoz állókat az önkormányzat nevében Varga Ferencné polgármester köszöntötte, aki alapító tagja szanki nordic walking csoportnak. Ott voltak az indulók között a „szanki homokfutók” is, akik szintén vállalkoztak az 5 kilométeres vagy a 10 kilométeres távok valamelyikének teljesítésére. A hosszabb távon indulók a kövesúton tették meg a penzumot, míg a nordic walking-osok és a rövidebb távot választó futók részben földúton haladtak.

Az országfutás egy virtuális esemény, mely során bárki, korra, nemre, testsúlyra, testmagasságra tekintet nélkül bárhol, ahol épp tartózkodik az esemény idején – akár külföldön is -, teljesítheti az általa vállalt távot, futva, túrázva, gyalogolva. A cél, a minél több kilométer teljesítése, minél több résztvevő bevonása.

Mint az orszagfutas.hu oldalon olvasható: a cél megmozgatni azokat is, akik hosszú idő óta fotelból nézik az ilyen eseményeket. Hiszen itt nem kell elutazni egy helyszínre, nem kell nevezési díjat fizetni, mégis egy közösséghez, egy közös ügyhöz tartozónak érezheti magát aki csatlakozik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában