Kosárlabda

2022.12.17. 21:32

Kikapott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét Sopronban

A forduló előtt a negyedik helyen álló Sopron vendége volt az ötödik helyen tanyázó Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a férfi kosárlabda NB I. A csoportjában, az alapszakasz 12. fordulójában. A mérkőzést a hazai csapat nyerte.

Vincze Miklós

Jaka Klobucar (fehér mezben) huszonegy pontot szerzett

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Az első negyedben hét pontot vert rá a hűség városának a csapata a hírös városiakra, a 28–21-es első negyed után azonban még nagyobb fokozatra kapcsolt a soproni gárda, és miután a korábbi fórját még tizenkét ponttal meg tudta fejelni, 54–35-ös állással vonulhattak nagyszünetre a csapatok. Innentől már csak az lehetett a cél kecskeméti részről, hogy kozmetikázzák lehetőség szerint az eredményt. Ez sikerült, a harmadik etapot egy ponttal, a záró felvonást pedig öt ponttal nyerte Forray Gábor csapata.

– Egy ilyen képességekkel rendelkező csapat, mint a Kecskemét ellen mindig nehéz játszani – értékelt a hazai vezetőedző, Kostas Flevarakis. – Az előzőhöz hasonlóan a mai mérkőzésen is sok gólpasszunk volt – huszonkettő –, ráadásul mindebből már az első félidőben tizenhat, és kevés eladott labdánk, összesen nyolc, az első félidőben pedig csak kettő. Ez volt a kulcs, és a lepattanózás. Ez már a második olyan meccs zsinórban, ahol nagy különbséggel nyertük a lepattanócsatát. 

Ha ezt továbbra is tudjuk tartani, akkor jó esélyünk lesz nagy meccseket nyerni. 

Az utolsó negyedet leszámítva, ahol volt néhány rossz döntésünk, a csapat jó teljesítményt nyújtott. Az egyetlen negatívum az volt, hogy már zsinórban a második mérkőzésen csak öt triplát értékesítettünk. Ezen kívül jó teljesítményt nyújtottak a srácok, gratulálok nekik és a szurkolóknak is a hangulatért, amit teremtettek.

– Az első félidőben dőlt el a mérkőzés, ahol nagyon gyengén, energia nélkül játszottunk, homlokegyenest az ellenkezőjét nyújtottuk annak, amit szerettünk volna, azért, mert a Sopron a neki megfelelő stílust játszotta 

– nyilatkozta Forray Gábor, a kecskemétiek vezetőedzője. – Rendkívül sok könnyű gólt kaptunk, az átmeneti védekezésünk nem volt jó. A szünetben tudtuk rendezni a sorokat, és bár nem tudtuk szorosabbá tenni a találkozót, akkor már abban a mederben folyt, amelyben mi szerettük volna. Nincs idő búslakodni, mert szerdán már jön is a következő mérkőzés, amelyet hazai pályán meg is szeretnénk nyerni.

– Gratulálok a csapatnak a mai teljesítményhez – örvendezett a hazaiak játékosa, a tizenegy pontot jegyző Valerio-Bodon Vincents. – Az elején nehezen lendültünk játékba, nehezen kaptuk el a fonalat, de amint el tudtuk kezdeni azt a stílust játszani, amiben jól vagyunk, úgy érzem, miénk volt a mérkőzés. Voltak hullámvölgyek, de mindig vissza tudtunk jönni ezekből. Nagyszerű mérkőzés volt.

– Gratulálok a Sopronnak – jelentette ki Jaka Klobucar, a kecskemétiek légiósa. – Nagyon agresszívan kezdték a mérkőzést, és erre mi nem úgy reagáltunk, ahogy kellett volna. Az első félidőben problémáink voltak a lepattanókkal, és ötvennégy pontot engedélyeztünk nekik, ami nem fér bele, ha nyerni akarunk. A második félidő már jobb volt, de nem tudtunk közelebb jönni, tartották a húsz pont körüli különbséget. El kell felejtenünk ezt a meccset, és a következőre koncentrálni, ami szerdán jön.

Soproni KC–Duna Aszfalt-DTKH-Kecskemét 83–70 (28–21, 26–14, 18–19, 11–16)

Sopron: Joseph 4, Jones 12/3, Valerio-Bodon 11/3, Barnett 12/3, J. Durham 17. Csere: Csendes, Sitku, Supola 5/3, Shine 4, Molnár M. 13. Vezetőedző: Kostas Flevarakis

Kecskemét: Townes 20/3, Klobucar 21/12, Ivkovic 3, Borisov 3/3, Karahodzsics 2. Cserék: Wittmann 5/3, Kucsera 3/3, Dramicsanin 13/6. Vezetőedző: Forray Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában