Úszás

2022.04.26. 20:00

Több döntős helyet is elértek a kecskemétiek Debrecenben

Április 20–23. között rendezték meg a CXXIV. felnőtt országos bajnokságot a Debreceni Sportuszodában.

Nyitray András

A férfigyorsváltó tagjai szerepeltek a legjobban. Fotó: KVSC

A BÁCSVÍZ-KVSC három felnőtt és három utánpótláskorú versenyzővel indult Magyarország legrangosabb úszó­versenyén. Az A döntőbe jutott a kecskeméti 4x100 méteres férfi­gyorsváltó, a Garajszki Máté, Mozsárik Levente, Demjén Bátor és Lajter Szabolcs alkotta csapat a döntőben végül a 7. helyet szerezte meg. A B döntőkben hétszer állhattak rajtkőre a KVSC úszói. Garajszki Máté volt egyéniben a legeredményesebb csapattag, 5 számban jutott tovább a délelőtti előfutamok során. Czeglédi Diána élete első felnőttbajnokságán remekül teljesített, 14 éves kora ellenére 100 és 200 méteres háton is beverekedte magát a legjobb 16 közé. Lajter Szabolcs 50 méter mellen jutott be. 

A versenyen indult még Demjén Bátor, aki hosszú hullámvölgy után újra reménykeltő egyéni csúcsokat ért el. Mozsárik Levente lábsérülése ellenére a 100 méteres gyorsváltóban jól teljesített, valamint Márhoffer Soma is becsülettel küzdött.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában