futsal

2021.10.08. 11:01

Igazi derbi lehet

Igen komoly rangadó vár az SG Kecskemét Futsalra, hiszen a tavalyi aranyérmes, a Bajnokok Ligája-főtáblán szereplő Haladás VSE lesz az ellenfelük pénteken 19 órakor a Messzi István Sportcsarnokban.

Nyitray András

Mánya Szabolcs felborítaná a papírformát

Fotó: Bús Csaba / archív felvétel

Két kiváló formában lévő együttes összecsapását tekinthetik meg a kecskeméti és a szombathelyi szurkolók, hiszen a Haladás az utóbbi öt meccsét megnyerve vezeti a tabellát, míg az SG Kecskemét Futsal négy győzelmet és egy döntetlent ért el az utóbbi öt körben, így a 3. helyről várhatja a rangadót.

A derbi előtt természetesen mindenki nagyon izgatott, kecskeméti részről pontosan tisztában vannak azzal, milyen erős ellenfél érkezik pénteken. A Haladás nemzetközi porondon is bizonyítja kiemelkedő erejét, így nagyon nehéz találkozó vár a hazai együttesre.

– Két remek formában lévő együttes fog megmérkőzni, a Haladás a Bajnokok Ligája-­szereplés miatt az utóbbi meccsein többet forgatta keretét a kettős terhelés miatt, és így is eredményesen tudtak szerepelni, ami jól mutatja erejüket. Nálunk az volt most a legfontosabb, hogy a hétfői győzelem után felfrissítsük a játékosokat, és azt a pozitív attitűdöt vigyük tovább az edzéseken, amelyek eddig is eredményre vezettek. Jól ismerjük már a szombathelyieket, elsősorban a saját játékunkra helyezzük a hangsúlyt. Reményeim szerint a folytatásban még többször is találkozunk egymással, addigra már még mélyebbek lesznek a tapasztalataink – mondta Koós Károly vezetőedző.

Az SG Kecskemét rutinos csapatkapitánya, Mánya Szabolcs szerint papíron a Haladás az esélyes, de mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy meglepjék a bajnokot.

– Papíron a Haladás az esélyesebb együttes, ám mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a jó sorozatot folytassuk, jó eredményt érjünk el a tavalyi aranyérmes ellen – mondta a Kecskemét csapatkapitánya. – Az Újpest elleni győzelem újabb önbizalom-növelő eredmény volt a csapatunknak. Nagy taktikai csatára számítok, nüanszok dönthetnek, illetve az, hogy ki tudja jobban kihasználni a másik hibáit. Nagyon várjuk már az összecsapást, és a pénteki meccsnap miatt abban is bízom, hogy sokan kilátogatnak a mérkőzésre, és közösen ünnepelhetünk egy újabb bravúrgyőzelmet.

Mánya Szabolcs felborítaná a papírformát
Fotó: Bús Csaba / archív felvétel

A Kecskemét teljes kerettel várhatja az összecsapást, melyen Koós Károly szerint bármi megtörténhet. – Bármi megtörténhet pénteken, mi természetesen hazai közönség előtt a pontszerzésért szállunk harcba. Bízom abban, hogy sokan kilátogatnak, erre buzdítok én is mindenkit, mert sok energiára lesz szükségünk a lelátóról ezen a parázsnak ígérkező derbin.

Sérültünk, eltiltottunk nincs, így jó hangulatban, kellő önbizalommal várhatjuk a regnáló bajnokot

– nyilatkozta Koós Károly.

A Messzi István Sportcsarnokban rendezendő mérkőzésre a járványügyi szabályok értelmében csak védettségi igazolvány birtokában lehet belépni, melyet személyi igazolvánnyal is igazolni kell. A védettségi igazolványt applikáción keresztül is elfogadják. A 18 éven aluli oltatlanok védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyeletével léphetnek be a csarnokba. A mérkőzés 19 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában