futsal

2021.09.26. 16:58

Nyírgyulajon a fegyelmezett játék lehet a siker kulcsa

Hétfőn este a Nírbátori Városi Sportcsarnokban lép pályára az NB I.-es futsal bajnokság 5. fordulójában a ScoreGoal Kecskemét Futsal a Nyírgyulaj Futsal vendégeként. Koós Károly, a kecskemétiek vezetője nem dől be a hazai csapat becsapós helyezésének, és nagyon nehéz mérkőzésre számít.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba / archív felvétel

A kecskemétiek a négy, mögöttük lévő mérkőzésen két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel összesen hét pontot szereztek, és ezzel a teljesítménnyel jelenleg a tabella 3 helyén állnak.

A házigazda eddig egy győzelmet és három vereséget könyvelhetett el az idei szezonban – ennek köszönhetően jelenleg a 8. helyen tanyáznak –, ám az egyetlen győzelmüket éppen az ellen a Veszprém ellen aratták 7-5-re augusztus végén hazai pályán, akik ellen a hírös városiak 1-1-re végeztek az előző körben, könnyű mérkőzésre tehát nem számíthatnak a kecskemétiek.

Annál is inkább nem, mert a kecskeméti keret a válogatottbeli elfoglaltságok miatt továbbra is csak foghíjasan tud készülni az összecsapásra, ezzel együtt a hírös városiak vezetőedzője, Koós Károly bizakodó:

– Nem volt éppen zökkenőmentes a heti felkészülésünk, Mánya és Hadnagy ugyanis a román válogatott összetartásán vesz részt, Biró és Bencsik a magyar válogatott edzőtáborába kapott meghívást, Ninoslav Aleksic pedig a szerb válogatottal még továbbra is kint van a világbajnokságon – részletezte a tréner eme probléma mibenlétét.

– Igazából péntektől vagyunk csak olyan létszámban, amellyel megfelelően tudjunk készülni a hétfői, Nyírgyulaj elleni összecsapásra. Ettől függetlenül bízom benne, hogy sikeres nyírségi túrát fogunk magunk mögött hagyni.

Elképesztően nehéz ütközetre számítok, két vereséggel a hátuk mögött várnak minket majd a házigazdák, és nem elég, hogy elszántak, azt sem szabad elfelejteni, hogy mennyire biztosan győztek otthon a Veszprém ellen korábban

– mondta Koós Károly.

Hozzátette: egyénileg kiváló képességű játékosok alkotják a Nyírgyulajt, gondolok itt a brazil légiósra, illetve az erdélyi futsalosokra. Kellemetlen perceket tudnak okozni, ha nem figyelünk rájuk. Fegyelmezett, koncentrált játékra lesz szükségünk. A védekezésünk rendben van, már csak támadásban kellene kreatívabbnak lennünk. Ha hasonló produkciót tudunk nyújtani, mint az előző két hétben, akkor megvan az esélyünk a három pont megszerzésére. Utána következő héten két fontos meccset játszunk hazai környezetben, szeretnénk megalapozni azokat egy jó eredménnyel – zárta gondolatait.

A mérkőzés hétfőn este 18 óra 30 perckor kezdődik.

Borítóképünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában