labdarúgás

2021.06.12. 11:30

Már csak egyetlen lépés a feljutás az NB III-ba

A Jánoshalmi FC múlt vasárnap 1–0-ra nyerni tudott Balatonlellén a megyei osztályozó párharc első felvonásán. A visszavágóra szombaton 17 órás kezdéssel kerül sor Jánoshalmán, és amennyiben a hazaiak megtartják előnyüket, úgy feljutnak az NB III-ba.

Nyitray András

Harnos Zoltán (fehérben) is megszenvedett az idegenbeli mérkőzésen

Fotó: Németh Levente

Kiélezett és szoros találkozót hozott a Balatonlelle elleni odavágó, melyen nagyon sokáig nem született gól, végül a 69. percben Stojanovic Milos bevette a hazai kaput, és ezt az előnyt már nem is engedte ki a kezéből a JFC. Az első mérkőzés előtt mindkét csapat trénere elmondta, a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy keveset tudnak egymásról, most kilencven perccel közelebb kerültek már egymás megismeréséhez.

– Nem volt egyszerű számunkra az első mérkőzés, nagyon meg kellett izzadnunk a győzelemért – tekintett vissza Florin Nenad, a Jánoshalmi FC vezetőedzője. – Jó csapat a Balatonlelle, van rutinos játékosuk, illetve gyors szélsőik és támadóik. Oda kell figyelnünk a visszavágón is, nincs lefutva semmi ebben a párharcban, de mindent meg fogunk tenni hazai környezetben is a győzelemért.

A Balatonlelle lesz talán kicsit kellemetlenebb helyzetben, hiszen most Somogy bajnokának kell egy nagy út után teljesen új és ismeretlen közegben pályára lépnie. A Jánoshalma az előny birtokában alighanem a feljutásnak rendel alá mindent, erre is fel kell készülnie az ellenfélnek.

– Az első mérkőzésen az ellenfelünk célfutballt játszott, kevés kockázatot vállalt. Ahogy az eredmény mutatja viszont, ezt eredményesen tette –mondta a Balatonlelle vezetőedzője, Keszei Ferenc. – Azon fog múlni sok minden, hogy a Jánoshalma akar-e kockázatot vállalni saját közönsége előtt. Ezt kötve hiszem, ugyanis minden csapat, mely eljut az osztályozóig, onnan már mindenképpen fel akar jutni. Azt természetesen nem szeretném elárulni, hogy mi mit fogunk játszani.

A Jánoshalma szempontjából kijelenthető talán, hogy egy hazai gól alighanem hatalmas lépést jelentene a harmadosztály irányába, ennek szellemében is lép pályára a JFC. Az biztosnak tűnik, hogy igazi futballhangulat várja majd a csapatokat szombaton.

– Sok szurkolót várunk, Balatonlelléről és Szerbiából is jönnek majd a mérkőzésre, igyekeztünk a környékben plakátokkal, illetve interneten is hirdetni a meccset, sokan keresnek is minket. Egyik csapat sem mehet még biztosra, nekünk mindenképpen gólt kellene rúgnunk ahhoz, hogy ne legyen bajunk. Szerencsére a legerősebb összeállításunkban tudunk pályára lépni, a srácok nagyon készülnek, hazai környezetben azt gondolom, hogy ki kell most már harcolnunk a feljutást. Ehhez persze rettentően meg kell dolgoznunk most is – mondta Florin Nenad.

Harnos Zoltán (fehérben) is megszenvedett az idegenbeli mérkőzésen
Fotó: Németh Levente

A Balatonlellének más célja nem is lehet, mint ledolgozni az első mérkőzésen összeszedett hátrányt, ehhez többször kell eljutni a hazai kapuig. Keszei Ferenc szerint fontos lesz a helyzetkihasználás mellett az is, hogy lehetőség szerint közben ne kapjanak gólt.

– Egyértelmű, hogy az eredmény sok mindent befolyásol. Most hátrányban vagyunk, nagyon kevés helyzetet alakítottunk ki az első meccsen, és abból a futballból is keveset tudtunk bemutatni, amit a megyei csapatok ellen. Remélhetőleg nem kapunk gólt, ahhoz viszont, hogy szerezzünk is, ahhoz el kell jutnunk az ellenfél kapujáig többször. A gólhelyzetek kihasználásánál nem mindig egyértelmű, hogy valaki egyből egyet berúg, a Jánoshalmának is több sansza volt az első meccsen, mint nekünk. Lehet persze elképzelése az embernek, de sok minden múlik azon is, hogy ők milyen játékot választanak. Amennyiben felülírják a terveinket, akkor helyben kell majd arra reagálnunk – mondta Keszei Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában