labdarúgás megye I.

2021.04.03. 07:00

Két dobogós csapat csap össze a hétvégén

Ezen a hétvégén a 22. forduló mérkőzéseit vívják meg a csapatok a megyei első osztályú bajnokságban, bár az már biztos, hogy nem mindet, hiszen kettőt, a Kalocsa–Harta szomszédvári és a Szabadszállás–Kecskeméti LC derbit későbbi időpontra halasztották.

Munkatársainktól

Parázs jelenet a hazai kapu előtt a Kerekegyháza–Bácsalmás mérkőzésen

Fotó: Gulyás Sándor

SZOMBAT

15:00

Tiszakécskei LC– Kerekegyházi SE

V.: Szűcs Gábor (Kiss Dominik, Tóth István).

Bagi Gábor, a Tiszakécskei LC II. edzője: – Nagyon várjuk a Kerekegyháza elleni mérkőzést, mert az elmúlt héten nem tudtunk játszani. Nálunk ennek fokozottan nagy jelentősége van, mert szeretünk focizni. Sajnos sok volt a hiányzónk, az NB III.-as csapat is azon a napon játszott, így onnan nem kaphattunk játékosokat, épp ezért nagyon várjuk a mérkőzést. Egyrészt külön öröm számunkra, hogy végre élő füvön játszhatunk, ami nagy dolog a mi életünkben. Másrészt az ősszel nyertünk Kerekegyházán, de sajnos azt a három pontot elvették tőlünk, így azt most vissza kell szereznünk. Jó formában vagyunk, amit a Bácsalmás ellen is bizonyítottunk. Jól ment a játék, és ez igaz az eddig lejátszott, többi idei mérkőzésünkre is. Egy kisiklásunk volt a Jánoshalma ellen, de akkor egy nagyon jó csapattól kaptunk ki. Aki visszanézi a Kerekegyháza elleni korábbi mérkőzéseinket, az láthatja, hogy mindig sok gól született, mert mindkét csapat szereti játszani a focit. Most is összejöhet egy jó mérkőzés, de a célunk egyértelműen az, hogy a három pontot begyűjtsük.

16:30

Lajosmizse–Kiskunhalas

V.: Sebestyén László (Berger Tibor, Farkas László).

Árva Zsolt, a Lajosmizse játékos-edzője: – Akkor sem hagynám, hogy megtévesszen a Kiskunhalas tabellán elfoglalt helyezése, ha a teljes keret a rendelkezésemre állna, így azonban, hogy betegségek, sérülések miatt továbbra is gondot okoz a kezdő kiállítása, még inkább tudom, hogy nehéz feladat vár ránk. Figyelem a fiatal kiskunhalasiak teljesítményét, mérkőzéseit, és nyilvánvaló, hogy lelkesen hajtanak, mindent elkövetnek a pontszerzésért. Minden bizonnyal nálunk is keményem beállnak majd védekezni, és a kontrákra alapoznak. Ezzel együtt a héten az edzéseken és mentálisan is arra készültünk, hogy mindenképpen szeretnénk itthon tartani a három bajnoki pontot.

VASÁRNAP

16:30

Jánoshalmi FC– Kiskunfélegyházi HTK

V.: Fehérvári Patrik (Rácz Béla, Grécs Bettina).

Sarok Attila, a Jánoshalma technikai vezetője: – Igazi hatpontos rangadót fogunk játszani vasárnap. Két meccs után nagyon hiányzott már ez a forduló. Igaz, a múlt héten próbáltunk egy edzőmeccsel ritmusban maradni. Legnagyobb örömünkre a héten megérkezett a mester, Florin Nenad, ő készíti fel a csapatot e héttől. A hétvégén egy jó Félegyházát látunk vendégül, de nekünk vannak céljaink, így be kell gyűjtenünk a három pontot. Bizakodásra ad okot a korábbi jó szereplésünk. A győzelem fontosságát, úgy hiszem, játékosaimnak is át kell érezni. Ha csúnya játékkal is, de győznünk kell.

Némedi Norbert, a Kiskunfélegyházi HTK edzője: – A vesztett pontok tekintetében ahhoz a csapathoz látogatunk el, amely első helyen állna a tabellán. Legjobb tudomásom szerint kettő vereségük van a bajnokságban, ennek tükrében nehéz mérkőzésre számítok. Talán kedvező lehet számunkra, hogy az elmúlt hetekben nem játszott a Jánoshalma. Ezt kihasználva megpróbálunk eredményesek lenni.

Bácsalmás–Soltvadkert

V.: Stefánovits Gábor (Papp Roland, Ottenthál István).

Teslic Igor, a Bácsalmás edzője: – Hasonló mérkőzésre számítok, mint amilyen a múlt heti volt, vagyis arra, hogy az ellenfél vissza fog állni a saját térfelére – éppen ezért nehéz dolgunk lesz. Bár a Soltvadkert sereghajtó, nagyon tudnak küzdeni az első berúgott góljukig és nagy ellenállást tudnak tanúsítani. De készülünk ellenük és mindent megteszünk annak érdekében, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot. Kisebb sérüléseink vannak, de remélem, hogy hétvégére mindenki egészséges lesz.

Kiskőrösi LC–Kecel FC

V.: Barta Norbert (Csöngető Endre, Kőhalmi Attila).

Miskovicz Bálint, a Kiskőrös edzője: – A hétvégi mérkőzés nem lesz egyszerű, mivel a Kecel jó passzban van. Egy „mumus csapatról” van szó, ezért nagyon oda kell figyelnünk. A hazai pálya előnyét ez idáig igazán egyikünknek sem sikerült kihasználni. A fő célunk vasárnap a menekülés a győzelembe, több pontot ugyanis nem igazán szabad vesz­tenünk.

Parázs jelenet a hazai kapu előtt a Kerekegyháza–Bácsalmás mérkőzésen
Fotó: Gulyás Sándor

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában