labdarúgás / GALÉRIÁVAL

2021.03.01. 12:07

A Géderlak nyerte az uszódi rangadót

A hétvégén megkezdődtek a megyei harmadosztályban is a küzdelmek, az őszi utolsó forduló még hátralévő meccseit vívták meg a csapatok. A Nyugati csoportban igazi rangadóval kezdtek, hiszen a második helyezett Uszód fogadta az éllovas Géderlakot.

Vincze Miklós

Fotó: Pozsgai Ákos

Hangsúlyos lezárása lehetett volna az ősszel a bajnoki küzdelmeknek az Uszód-Géderlak találkozó, amely előtt a Nyugati csoportban második hazai gárda 29, az éllovas vendégcsapat pedig 30 ponttal rendelkezett. Az utolsó forduló azonban az ősszel már elmaradt, így a tavaszi nyitányon döntötte el a két csapat, hogy ki lesz közülük az őszi első.

A mérkőzés végig kiegyenlített, szoros küzdelmet hozott, mindkét csapat dolgozott és hagyott ki helyzeteket. Az Uszódot mérkőzés közben, a második játékrész elején komoly veszteség érte, hiszen a játékosedző, Borsos Tamás, aki nem mellesleg a góllövőlistát is vezeti 23 találattal, az 52. percben nem tudta tovább folytatni a játékot. Ezt követően is derekasan gyürkőztek tovább a csapatok, egyre inkább a tipikus egygólos mérkőzésnek tűnt a találkozó. Ezt a gólt a hazai gárda is megszerezhette volna, Kiss Balázs azonban hiába vezethette egy az egyben a vendégkapusra a labdát a 88. percben, nem sikerült a kapuba találnia. A vendégcsapat pedig meg is szerezte, hiszen a kirúgás után egy vendégakció során Tóth Árpád kapott egy passzt jobb oldalról, lekezelte, majd 18 méterről, ballal irtózatosan nagy gólt rúgott a léc alá. Ezt követően is volt még helyzete a hazai csapatnak, az eredmény azonban nem változott, így a megye három Nyugati csoportjában a Géderlak lett az őszi első, és négy pont előnnyel várhatja a folytatást.

Uszód KSE–Géderlaki KSE 0–1 (0–0)

Uszód, zárt kapus mérkőzés, vezette: Hagymási Attila (Vén Krisztián, Tóth István)

Uszód KSE: Badó – Horváth R. (Halák 70.), Ház (Deli 84.), Zorván M., Romsics (Márkus 57.), Zorván Sz., Ács (Krausz 76.), Leták, Borsos (Medovy 52.), Kiss B., Szabadi. Játékos-edző: Borsos Tamás.

Géderlak: Tóth N., – Salamon, Vass, Jaksütsz (Farkas 77.), Hernády (Kohány G. 66.), Szávuj, Tóth Á., Subi, Wascher, Boros, Nádasdi. Játékos-edző: Salamon Miklós

Gól: Tóth Á. A 89, percben.

Sárga lap: Zorván Sz. 63., Márkus 73., illetve Hernády 5., Salamon 27., Nádasdi 60., Wascher 92. perc.

Borsos Tamás, az Uszód játékos-edzője: – Két hasonló erőt képviselő és hasonló kaliberű csapat találkozott, amelyben a rutinos játékosok és a fiatalok aránya is hasonló. Mind a két csapat sok helyzetet dolgozott ki, érzésem szerint mi talán egy hajszállal többet, de a Géderlak tudott betalálni, és Tóth Árpád klasszis gólja eldöntötte a mérkőzést a vendégek javára. Sajnáljuk, hogy nem sikerült őket legyőznünk, és a tabellán megelőznünk. Most szomorúak vagyunk, de azt reméljük, hogy a tavaszi idény végén, a zárófordulóban is ilyen rangja lesz ennek a találkozónak, azaz akkor is az első és a második helyezett játszhat helyosztó mérkőzést.

Salamon Miklós, a Géderlak játékos-edzője: Két egyenrangú csapat mérkőzését hozta ez a találkozó. A küzdelmes meccsen a játékba sok hiba is becsúszott, ez azonban betudható a pálya meglehetősen rossz talajának. Voltak helyzetek itt is, ott is, végig kiegyensúlyozott küzdelem folyt a pályán, és ahogy mondani szokás, tipikus egygólos mérkőzés volt. A döntő gólt szerencsére nekünk sikerült belőnünk Tóth Árpi révén, ráadásul már a mérkőzés végén, amikor már nem volt ideje újítani a hazai csapatnak, igaz, egy egyenlítési lehetőségük még a hátralévő kis időben is volt. Remélem, hogy ez a győzelem kellő önbizalmat és megfelelő lökést ad a társaságnak ahhoz, hogy az év végére a magunk elé kitűzött célt elérhessük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában