Labdarúgás

2020.07.02. 12:08

Lékai Soma érkezik a Kecskeméti TE kapujába

Tovább bővült a KTE HUFBAU NB III.-as rajtra készülő kerete, szerdán kapus leigazolását jelentette be a klub.

Vincze Miklós

Filus Andor ügyvezető (balra) és Lékai Soma

Forrás: Nyitrai András

A Vasas-nevelésű Lékai Soma a Putnoktól érkezik a kecskeméti lila-fehérekhez. A 24 esztendős hálóőr az utóbbi három szezonban folyamatosan alapembernek számított klubjainál.

Lékai Soma a III. Kerületnél ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, majd a Vasashoz került, ahol egészen az U21-es korosztályig végig is járta az utánpótlás összes ranglétráját. Angyalföldön aztán felnőtt szinten is bemutatkozhatott, Ligakupa-meccsek mellett az NB II.-ben is védhetett. 2015-ben a Pénzügyőr érintésével igazolt Kisvárdára, ahol újra NB II.-es meccseken védett, de a 2016/2017-es szezonban második számú kapusként számoltak vele. Innen Salgótarjánba, majd Szekszárdra igazolt, ahol stabilan számítottak rá a kezdőben, szinte meccset sem hagyott ki. 2019 nyarán Ózdra igazolt, az anyagi okok miatt megszűnő klubtól aztán Putnokra vezetett az útja télen, a mögöttünk hagyott szezonban 17 alkalommal védett.

– Friss és gyors lefolyású tárgyalás végén kerültem a Kecskeméti TE-hez. Az első körben Trepák Attila kapusedző keresett meg azzal, hogy a szakmai stáb engem szeretne látni ősztől a kecskeméti kapuban – jelentette ki a frissen leigazolt hálóőr. – Azután felvázolták számomra a célokat is, amik nagyon szimpatikusak és csábítóak voltak, így aztán nem sokat vacilláltam, örömmel írtam alá Kecskemétre.

Filus Andor ügyvezető (balra) és Lékai Soma
Fotó: Nyitrai András

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában