LABDARÚGÁS/GALÉRIA

2020.02.03. 12:56

Csak a mezőnyben volt egyenrangú partner a Tiszakécske LC

Nem sikerült a Duna Aszfalt Tiszakécske LC NB II.-es csapatának pontot szereznie hazai pályán a Győr ellen az NB II. első idei fordulójában, pedig pariban voltak a feljutni vágyó kisalföldiekkel.

Szentirmay Tamás

A győri Priskin Tamást (fehérben) a hazai Farkas Norbert támadja

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Szentirmay Tamás

Előzőleg senki sem gondolta volna, hogy ilyen napfényes időben kezdődik az első tavaszi bajnoki mérkőzés, a hőmérő higanyszála tizennégyet mutatott. Azzal mindenki tisztában volt, hogy nem lesz könnyű meccs, hiszen a kisalföldiek nem titkolt vágya az, hogy visszakerüljenek a legmagasabb osztályba. A téli átigazolási időszakban ennek megfelelően igazoltak.

A legnagyobb név a hatvanháromszoros válogatott Priskin Tamás, aki a Ferencvárosból igazolt át Győrbe. A tiszakécskeieknél is volt változás a keretben, amint azt megírtuk, hat új labdarúgó érkezett. Közülük négynek: Temesvári Attilának, Farkas Norbertnek, Tóth Barnabásnak és Máté Jánosnak a kezdőcsapatban biztosított helyet Virágh Ferenc vezetőedző.

A 30. percben Temesvári összefejelt az egyik győri támadóval, súlyos sérülést szenvedett, eltört az orrcsontja, ezért le kellett cserélni. A 39. percben nagy kavarodás alakult ki a hazai csapat kapuja előtt, a pattogó labdát Vashkeba közelről a kapuba pofozta, 0–1. Az első játékrészben egyenrangú ellenfele volt a Tiszakécske a Győrnek. A második félidő elején többet támadott a Győr, egy gólt is fejeltek, de a játékvezető les címén érvénytelenítette. Ezt követően a hazaiak is kezdeményeztek, de az utolsó pillanatban mindig hiba csúszott a gépezetbe. A 89. percben a vendégek a tizenhatos sarkától rúghattak szabadrúgást. A belőtt labdát Vári fejelte a jobb felső sarokba, 0–2. A hátralévő időben hiába próbálkozott a Tiszakécske, nem sikerült a vendégek hálójába találni.

– Sajnos a 31. percben elveszítettük az egyik védőnket, mert egy összefejelés után orrcsonttörést szenvedett. Legalább hat hétig nem számíthatunk a játékára – nyilatkozta a mérkőzés után Virágh Ferenc, a hazaiak vezetőedzője. – Ez megnehezítette a további játékunkat, mert ő fontos eleme a csapatunknak. Ezután következett egy kapu előtti kavarodás, amiből gólt tudott rúgni a Győr. Ez azért volt bosszantó, mert nem volt a Győr játékában az, hogy gólt szereznek. Sajnos a vendégek el tudták vinni a három pontot, amit két kapura rúgással meg tudtak oldani. Az első félidőben nekünk is voltak helyzeteink, tizenhatoson belül lerántás és a labda kézzel érintése a tizenhatoson belül. Az ilyet a játékvezető a mezőnyben lefújta, de akkor nem. De nem hiszem, hogy nekünk ezzel kellene foglalkozni. Sajnálom ezt a mérkőzést, mert szerintem több volt benne. Gratulálok a srácoknak, mert nagyot küzdöttek. Megpróbáljuk a következő mérkőzésen ezt kijavítani.

– Nehéz mérkőzést játszottunk. Tudtuk, hogy a Tiszakécske masszív, szervezett csapat – nyilatkozta Kondás Elemér. – Szerencsére tudtunk egy gólt szerezni. Ezt követően ránk jött az ellenfél, de voltak akkor is gólszerzési lehetőségeink. A második gól aztán eldöntötte a találkozó sorsát. Nagyon kellett a játékosaimnak küzdeni ahhoz, hogy ez az eredmény megmaradjon.

Duna Aszfalt Tiszakécske LC–WKV ETO FC Győr 0–2 (0–1)

Tiszakécske, 500 néző. Vezette: Nagy Norbert (Tőkés Róbert, Sinkovicz Dániel).

Tiszakécske: Varga Á. – Erdélyi, Temesvári (Ludánszki, 36.), Preklet, Sváb – Horváth A. (Simon, 63.), Tóth B.– Gré­czi (Lukács, 46.), Tölgyesi, Farkas N. – Máté J.

Vezetőedző: Virágh Ferenc.

Győr: Horváth T. – Kalmár, Gengeliczki, Dvorschák, Vári – Vashkeba, Bagi, Kovács K. – Gaál (Tömösvári, 61.), Horváth Z., Priskin (Simon, 69.).

Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gólszerző: Vashkeba a 39. (0–1), Vári a 89. (0–2) percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában