Kalocsa

2019.03.27. 14:24

Életmentő készülék megvásárlásához kaptak támogatást

Látványcsapatsport-támogatásból, a Kalocsai Kézilabda Club (KKC) egyesületének önerejéből és ifj. dr. Kasziba István vállalkozó segítségével kapott automata defibrillátort a városi sportcsarnok a napokban.

Gábor János

A támogató patikatulajdonos Szeitz Tibor mentőtiszt segítségével mutatta be a készüléket, majd helyezte el az ugyan zárható, de szükség esetén könnyen és gyorsan hozzáférhető szertárba.

– Automata, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy onnantól, hogy leemelik a falról, instrukciókat ad, magyar nyelven, tehát vészhelyzet esetén bárki használni tudja – összegezte a modern újraélesztő berendezés legfontosabb tulajdonságait Hartman János, a KKC elnöke, aki úgy véli, felbecsülhetetlen értékű ajándékot kapott a városi sportcsarnok. – Soha ne legyen rá szükség, de ha véletlenül mégis használni kell majd, akkor emberéleteket menthet – fogalmazott.

A kalocsai kézilabdások klubvezetője felhívta rá a figyelmet, hogy a csarnok közelében nyugdíjasotthon, középiskola és kollégium is van, tehát a defibrillátor megléte nemcsak a sportolók és a szurkolók biztonságérzetét növeli, hanem további százakét. Hozzáfűzte: őszintén bízik benne – hiszen részben pont ez a cél vezérelte őket –, hogy a KKC példáját követve a jövőben más intézmények is beszereznek majd egy állandó defibrillátort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában